Olympia trekt in laatste minuut aan langste eind

Olympia E4

Nieuwkoop JO11-3JM

E-pupillen zaterdag, E3, 5e klasse 13

8 november 2014 10:00

Onbekend

Voor deze week stond onze tweede competitiewedstrijd tegen Olympia E4 op het programma. Voor onze mannen van de E3 geen onbekende tegenstander want in de beker werd er 3-3 gelijkgespeeld. Ook wisten wij dat Olympia de eerste competitiewedstrijd met maar liefst 11-3 had gewonnen, dus van enige onderschatting mocht geen sprake zijn.

Nieuwkoop begon goed aan de wedstrijd. Na 5 minuten kwam de bal met een beetje geluk bij Daan. Daan kapte beheerst zijn tegenstander uit en schoot de 0-1 binnen. In plaats van door te drukken zakte Nieuwkoop steeds verder in. Nieuwkoop kwam er niet meer uit, de organisatie was weg en het ontbrak aan felheid om de bal te willen veroveren.

Ook de trainersstaf was zichtbaar niet tevreden over het vertoonde spel. Olympia werd sterker en sterker, maar Tijn hield ons met knappe reddingen op de been. Tegen de verhouding in werd het toch 0-2 door Yazz, na een mooie voorzet van Pieter.

Nieuwkoop was dus best wel effectief: 2 kansen 2 goals! Vlak voor rust werd het dan toch verdiend 1-2. En eerlijk is eerlijk, het was een prachtige goal. De spits van Olympia schoot de bal van grote afstand snoeihard in de kruising. Onze keeper Tijn was kansloos.

Na rust werd Nieuwkoop gevaarlijker, maar minder effectief. Kansen van Pieter en Yoran werden niet benut. Uit een corner maakte Olympia de gelijkmaker. Even niet goed opletten bij de tweede paal en het was raak, 2-2.

Vlak daarna maakte Olympia ook nog de 3-2. Na een goede actie op rechts van Mischa scoorde Daan de 3-3. Het werd erg spannend, zou het dan weer 3-3 worden?

Helaas niet, want Olympia scoorde vlak voor tijd de 4-3 en daarmee bleven de punten in Gouda.

Nou mannen, aankomende week gewoon maar weer keihard trainen, volgende week beter, thuis tegen Moordrecht E5.