0 - 3

Nieuwkoop JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 07

17 januari 2015 10:30

De eerste na de winterstop, na twee vriendschappelijke wedstrijden, nu voor het 'echie'.

Lekker op kunstgras, koud maar met een lekker zonnetje, stonden twee ploegen te wachten op de scheidsrechter. Toen een man in een roze trainingspak, roze schoenen, gouden kettingen en de haren als clown Bassie het veld op kwam, dachten we niet dat dit onze scheids was. Maar deze man bleek toch echt onze scheids te zijn. Een glimlach bij al onze mannen, een ontspannend begin.

Vanaf het begin was duidelijk te zien dat we er direct kort op zaten, lekker gelijk vast zetten hadden we afgesproken. Dat lukte goed. Goed voetbal was het niet echt, erg rommelig. Met wel wat kansen, bleef het lang 0-0. Uit één van de spaarzame aanvallen over links, was het onze linkshalf die mooi opkwam en op fraaie wijze gekruist in schoot, 0-1.

Een enorme grote kans kreeg DOSR net voor de rust. Gelukkig was onze keeper daar met een katachtige reactie en kon hij de bal uit de kruising tikken. Het bleef 0-1 tot de rust.

Na de rust hetzelfde beeld. Een beter Nieuwkoop, maar goed voetbal nou niet echt. “Wat is het toch rommelig vandaag,” zei een vader tegen mij. Het leek of de jongens dit hoorden. Even een tandje erbij. Door goede combinaties werd DOSR bij vlagen weggespeeld. Dit resulteerde in twee doelpunten van onze spits. Waarvan er één wel heel mooi in de kruising werd geschoten: 0-3. Was het toch een puike tweede helft. Lekker gespeelt mannen!

Na het laatste fluitsignaal van onze 'roze clown', die trouwens ontzettend goed heeft gefloten, konden we terugkijken op een hele goede pot voetbal (in ieder geval één helft).

Lekker trainen, en op naar zaterdag vriendschappelijk tegen PCVC D1.