NSV wint derby tegen zondag 3 - SV Nieuwkoop

NSV wint derby tegen zondag 3

Nieuwkoop 3 (zon)

2 - 3

NSV '46 1 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 3, 7e klasse 03

Datum

18 januari 2015 13:00

Scheidsrechter

Rozema. Ju.

Accommodatie

Onbekend

Zondag 18 januari stond de derby der derby’s weer op het programma: Nieuwkoop-NSV. Zoals het een echte derby betaamde, zat de tribune van Nieuwkoop 3 volgeladen met supporters. Onder leiding van coach Tim Hoppenbrouwer moest het gebeuren.

Nieuwkoop 3 begon niet slecht aan de wedstrijd. Het kreeg geen hele grote kansen, maar voorin werd de bal vaak knullig verspeeld. NSV stelde daar weinig tegenover en het was keeper Gerard die een mooi schot van NSV uit de bovenhoek wist te halen. Er werd dan ook gerust met een brilstand.

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas los. Beide partijen gingen wat meer op de aanval spelen en NSV wist van balverlies op het middenveld zowaar te profiteren. De spits  van NSV ging er vandoor en tekende aan voor de openingstreffer.

Het antwoord van Nieuwkoop 3 volgde redelijk snel, want binnen tien minuten wist Gijs met een goede actie de gelijkmaker te scoren.

In het vervolg gaf Nieuwkoop 3 twee keer een vrije trap weg op een gevaarlijke plek. De nogal stevige speler van NSV ging twee keer achter de bal staan en wist twee keer te scoren. De eerst werd wat van richting veranderd, de tweede leek toch houdbaar voor keeper Gerard.

Tussen deze goals door had Marijn de 2-2 nog gescoord, maar verder kwam Nieuwkoop 3 niet. Dit betekende dat NSV met een 2-3 winst aan de haal ging.

Gezien het wedstrijdbeeld was dit niet terecht, maar zoals Johan Cruijff ooit zei: ‘Je moet er altijd één meer maken dan de tegenpartij om te winnen’.  Dit lukte vandaag helaas niet.

De verder sportieve derby ging dus verloren, maar hopelijk word er ingezien dat dit niet nodig was. Met wat minder onnodig balverlies en wat betere keuzes voorin is het ook mogelijk om dit soort wedstrijden te winnen. Om te beginnen aanstaande zondag uit bij Altior.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!