Eerste driepunter voor de D3! - SV Nieuwkoop

Eerste driepunter voor de D3!

Nieuwkoop JO13-3JM

1 - 0

Altior D1

Competitie

D-pupillen zaterdag, D3, 5e klasse 09

Datum

25 april 2015 11:00

Scheidsrechter

Jong, R. de

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd op het programma. Om 11.00 uur tegen Altior D1 op veld 1. De mannen waren er alle vijftien en hadden er zin in. We gingen voor drie punten en niets minder, want dan kregen we patat na afloop.

Er was van de week hard getraind samen met Wil en opa Wil. Opa wil stond zelfs op doel, werd mij verteld. Als een echte keeper zweefde hij naar de hoek om een bal tegen te houden. Hij deed dit geweldig, maar moest dit wel met zere ribben bekopen. Zelfs vandaag had hij nog last,  maar als dit het ergste is?!

Er werd gespeeld in een vorm van 5-3-2, waarbij de backs door zouden schuiven in bal bezit. De mannen voerden de taken goed uit en hielden Altior weg van de goal. Altior beschikte over een paar snelle mannen voorin en speelde mooi en verzorgd voetbal.

Nieuwkoop moest het hebben van werklust en strijd en dit gebeurde. Langzaam kregen we wat kleine kansjes, maar ook een hele grote.

Na een keurige aanval over links werd de bal mooi voorgegeven. Kay haalde verwoestend uit maar zijn schot spetterde op de lat uiteen. In de rebound nog een kans maar helaas over. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

De tweede helft was al begonnen toen er nog veel publiek aan de koffie zat in de kantine. Snel naar het veld met zijn allen, want het spel vloog over en weer maar nog steeds geen goal.

Er waren nog een kleine tien minuten te spelen toen SV Nieuwkoop D3 een corner kreeg. Deze werd goed voor de goal gespeeld waar het erg druk was. Via een been van Altior verdween de bal in de goal: 1-0.

Volhouden mannen, nu met zijn allen! Ook Altior kreeg nog een grote kans, maar gelukkig voor ons bleef het 1-0.

Na afloop werd het publiek bedankt en kregen de mannen hun beloofde patat. Grote klasse mannen vandaag. En Wil gefeliciteerd met de eerste driepunter!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!