Meisjes B-junioren, MB1, Groep 2 09

19 september 2015 11:30

Sinnige, R.

Afgelopen zaterdag mochten de meiden thuis aantreden tegen de meiden van Rijstreek. Afgaand op de trainingen van deze week zou het een top pot moeten worden. De warming up ging vlekkeloos. Concentratie was hoog, achteraf misschien iets te lang hoog voor de spanningsboog.
Zo, we zijn begonnen, de trainer / coach valt van de ene verbazing in de andere, passing onder de maat, aanname eh geen aanname, we moeten toch aan de buitenkant dekken? 10 minuten onderweg en jawel hoor er liggen er al twee in het verkeerde netje. Maar echt wakker worden we er nog niet van, we gaan pas leren nadat er nog een tegendoelpunt valt. Maar dan…..
Jeetje de meiden kunnen het wel, de laatste 10 minuten van de eerste helft zijn we ineens heer en meester, maar we zien het zelf nog niet.. In de rust toch maar even aanspreken op inzet en gemaakte keuzes.
De tweede helft staat er een compleet ander elftal in het veld, combinaties lopen, men wil de bal hebben, het publiek gaat bijna op de banken. Dan zul je altijd zien.. even niet doorzetten op een speelster die een heerlijk bal in de voeten gespeeld krijgt en hoppa een afstandsschot verdwijnt in het doel, 0-4 zeer tegen de verhouding in en onverdiend, maar ja ook dat is voetbal.
Maar nu laten we ons niet meer kennen en we blijven heerlijk spelen, we zoeken de combinatie en patronen uit de training zie je langzaam tijdens de wedstrijd(en) terugkomen. Rijnstreek komt er niet aan te pas, svNieuwkoop speelt continu op de helft van de tegenstander, echter kost dit veel energie en is er af en toe slordigheid in de verdediging, wat toch nog een verdwaald tegendoelpunt oplevert.. de 0-5..
Maar uiteindelijk krijgen we dan toch dat doelpuntje wat maar niet eerder wilde vallen, was dat net na rust gebeurt dan weet ik het nog niet… Een hele mooie aanval wordt nog net tot corner verwerkt, maar wij drukken lekker door en staan met veel mensen in het strafschopgebied… De meiden vieren het doelpunt terecht! [gelukkig hebben we de foto’s nog]
Meiden, blijf in jezelf geloven en als team opereren!, per training zie ik jullie (nog steeds) beter worden! Ik heb zeker in de tweede helft genoten van jullie!