0 - 3

Nieuwkoop JO15-2

C-junioren zaterdag, C2, 4e klasse 01

20 februari 2016 11:00

De teleurstellende nederlaag tegen Esto C2 van vorige week, kon dit weekend (bijna letterlijk) weggespoeld worden in de uitwedstrijd tegen Sportlust. Sportlust staat onder de C2 in de competitie en wanneer Nieuwkoop het normale niveau haalt, moet het toch lukken een overwinning te behalen.

In de eerste helft was duidelijk te zien dat er meer intentie was om te voetballen. In balbezit was het rustiger dan vorige week en het spel zag er dan ook wat verzorgder uit. De organisatie stond goed en het enige gevaar van Sportlust, kwam uit een enkele corner met een klutssituatie.

Zelf creëerde de C2 eigenlijk te weinig. Wel mogelijkheden, maar geen echte grote kansen. Net een stapje te laat, of de pass net niet zuiver genoeg.

Maar deze week had Nieuwkoop C2 een beetje het geluk aan haar zijde. De scheidsrechter negeerde een vlagsignaal van de grens van Sportlust, en Nieuwkoop maakte daar gebruik van. Het riekte naar buitenspel, maar de 0-1 was toch wel verdiend.

In de tweede helft gaf Nieuwkoop geen kans meer weg en zaten er een paar aardige combinaties bij. De 0-2 was een plaatje van een doelpunt. De opbouw van achteruit over rechts, een wisselpass en een goede afronding. Dat willen we vaker zien.

De 0-3 kwam uit een strafschop na een ongelukkige handsbal van een Sportlust verdediger.

Een goeie overwinning voor de C2. Volgende week gaan we wederom naar Sportlust om dan tegen de C3 te spelen. Een team dat buiten mededinging mee doet aan de competitie. Een mooi oefenpotje dus.