Mentale veerkracht levert verdiende overwinning op - SV Nieuwkoop

Mentale veerkracht levert verdiende overwinning op

Rohda '76 MO17-1

2 - 3

Nieuwkoop MO17-1

Competitie

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 1e klasse 2

Datum

18 februari 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een intensieve trainingsweek, met zelfs een ingelaste training op de woensdag in sporthal De Steupel, mochten de meiden aantreden in Bodegraven tegen Rohda '76.

Thuis was een 2-2 stand bereikt, na een intensief potje waar de punten eigenlijk aan Nieuwkoopse kant hadden moeten blijven.

Met een omzetting op het middenveld en een niet geheel fitte selectie waren de meiden geheel klaar voor de aftrap. De trainer had de speelsters op het hart gedrukt scherp te beginnen. En jawel, deze strategie werkte! Vanaf minuut 1 waren we heer (dame) en meester (juf), zeker op het middenveld. De bal werd goed rondgespeeld en de fysieke tegenstander veelal ontweken.

Na 5,5 minuut kreeg Lisa de bal voor haar linker, en ja, die moet je geen ruimte geven, wist de tegenstander toen ook... Een mooi schot en dito doelpunt tot gevolg. Steeds vaker werd de ruimte gevonden, maar ontwikkelpunt voor de meiden blijft de scherpte, zeker in de laatste passing.

Na 13 minuten werd Lisa weer in stelling gebracht wat een knal op de lat, de rebound op de paal, maar de derde werd overtuigend door Eline binnen getrapt. Een verdiende 0-2 op het scorebord. Toch slopen er kleine foutjes in en de enige echte gevaarlijke speelster van Rohda (een paar keer prima gepareerd door keepster Romi) maakte daar de derde keer gebruik. De 1-2 stond op het bord na 30 minuten spelen.

Rust.

In de rust op de scherpte gewezen, even eerder instappen en bij balverlies ff snelller omschakelen. De tweede helft speelde zich vooral af op de helft van Rohda, met ballen op de lat, de paal en maar net over...

Het zou toch niet..?

En ja hoor. Uit het niets een mislukt schot, verkeerd op het been van een Rohda speelster en met veel geluk de 2-2.

Maar we bleven voetballen, en voetballend bleven we de betere ploeg. Met een prima aanval werd Lynn in de 16 meter gezet en bleef daar na een duel met Rohda liggen. De coach en scheidsrechter dachten hierbij anders over de interpretatie van ‘de bal spelen’.

Maar als je speelster blijft liggen met pijn op borst en hoofd, later zelfs nek, is dat onbelangrijk. Met brancard van het veld en uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis... (waar uren later bleek dat het gelukkig bleef bij zware kneuzingen van borstbeen en in rug en nek. Sterkte Lynn)

De wedstrijd ging door. De meiden waren even in de war, maar herpakten zich en gingen rustig voetballen.

Oooo... en dan door mooi voetbal, inzet, teamspirit met overtuiging de 2-3 er in schoppen! Wat een verdiende winst.

Meiden een prima teamprestatie. Zowel binnen als buiten de lijnen. Wat ben ik trots en kan ik nu na de berichten van Lynn nog even nagenieten van deze pot!

Trainer coach Leon.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!