MO17-1 maakt het helemaal waar tegen Groeneweg - SV Nieuwkoop

MO17-1 maakt het helemaal waar tegen Groeneweg

Groeneweg MO17-1

1 - 2

Nieuwkoop MO17-1

Competitie

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 1e klasse 2

Datum

1 april 2017 13:15

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de uitwedstrijd van onze meiden tegen Groeneweg op het programma. Wederom meer dan voldoende auto’s en support! Daarnaast togen er twee fotografen met ons mee.

De tam tam gaat snel. Aanstaande dinsdag training van Arjan van der Laan en in de weken daarna 2x vriendinnentraining. Zou de pers ons ontdekt hebben!?

Maar daar gaat het nu even niet over, aandacht voor de wedstrijddag.

Winst betekende dat we weer naar boven kijken op de ranglijst en dat zou gezien het spel wel erg verdiend zijn. Onze spelwijze veranderde dus niet, het elftal heeft nu vastigheid nodig om automatismen in te gaan slijten..

De eerste minuten van de wedstrijd kregen we die kans niet, Groeneweg begon sterk en vol druk aan de wedstrijd. Maar de verdediging stond vandaag wederom goed en het middenveld kwam sneller in het spel dan eerdere wedstrijden. En gelukkig hebben we keepster Romi, die er in het eerste kwartier gewoon een paar uit het doel rammelt. Ook daar zit dit eerste jaar dus flinke groei.

Na 10 minuten ziet de trainer het spel wat kantelen. We krijgen meer grip en gaan voetballen. Maar het mag van hem nog wel wat feller met meer overtuiging. Met in gedachten het feit dat dit het eerste jaar samen is en permanente groei (persoonlijk en in team) nadrukkelijk aanwezig is.

Langzaam komen de kansen, maar de voorhoede blijf nog maar even niet 'diep' genoeg staan en komt dan net iets te kort. Maar wat mooi om te zien dat het team de wedstrijd langzaam naar zich toe trekt.

Dan in de 35ste minuut een aanval over links volgens het boekje…

Vera neemt de bal prima aan, pakt een paar meter en kijkt en kiest een geweldige lange trap naar Eline in de spits. Die laatste gaat vol overtuiging voor de bal en krijgt hem nog gevolleerd voor het doel. En ja hoor eindelijk zijn we lekker meegelopen en Sanne tikt de bal prima binnen. WOW wat cool, net als op de training ;-) 

In de rust hoeft de trainer niet veel bij te sturen, alleen de hoop er even nog 1 bij te prikken, want Groeneweg heeft een aantal snelle en technische speelsters, die er toch ook eentje in kunnen prikken.

De tweede helft blijft dan ook spannend, met een veldoverwicht voor onze ploeg, maar af en toe wat slordigheid is in de passing en afwerking.

Maar dan wederom eentje uit het boekje…

In de 68ste minuut staat Anoek scherp als een mes en kan ze van haar snelheid en schotkracht gebruik maken. Een prima pass tussen de linies, waar ze vol voor gaat. En ja Anoek op snelheid haal je niet meer in, en... boem! (weet niet of de keepster hem gezien heeft) de 0-2 op het scorebord.

Groeneweg doet 3 minuten later nog wat terug, wat de spanning terugbrengt. Was het de spanning waardoor wederom Anoek (prima op snelheid weggestuurd) de bal net niet zuiver genoeg centimeters naast de voor ons verkeerde kant van de paal prikt?

Het was een zeer spannende wedstrijd, met twee ploegen die sportief wilden voetballen. Gelukkig kregen onze meiden dit keer wat ze met hun spel van de laatste drie wedstrijden al eerder verdienden: de drie punten!

Top meiden!

Trotse Trainert…

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!