JO17-3 in leerzaam duel onderuit tegen buren van NSV'46

Onder 17, JO17-2, 4e klasse 08

18 november 2017 12:30

Vonk, M.

Vandaag stond de kraker op het programma. Thuis tegen de buren en tevens koploper NSV. Maar ook een strijd der Kassen, één bij Nieuwkoop en één bij NSV. Dit trok toch wat familie langs de lijn om te kijken welke Kas er ging winnen.

De Nieuwkopers starten veel te slap aan deze wedstrijd en binnen de minuut stond het 0-1. Een diepe teleurstelling was dit voor alles wat Nieuwkoop was. Toen het ook nog eens 0-2 en 0-3 werd leek het ware walkover te worden voor NSV.

Maar gelukkig herpakte de oranjehemden zich en begonnen langzaam te voetballen. Ze kregen de laatste 10 minuten van de eerste helft de beste kansen en er werd ook gescoord. De spits schoot snoeihard de 1-3 tegen de touwen net voor de rust.

In de rust werd een stevig woordje gewisseld over en weer maar er werden ook afspraken gemaakt met elkaar. Er moest strijd worden geleverd door iedereen dan was er wat mogelijk in de tweede helft.

Gemotiveerd tot aan het bot begonnen we aan de tweede helft. Er werd druk gezet over het hele veld en NSV was het even helemaal kwijt. Helemaal toen het al heel snel 2-3 werd maar helemaal na de 3-3. Tjonge wat werd er gevoetbald door de Nieuwkopers. Er kwamen zelfs kansen op 4-3 maar die moet je dan wel maken.

Als je het zelf niet doet dan valt hij wel aan de andere kan en dat gebeurde helaas ook. NSV maakte 3-4 en dat was niet terecht op dat moment. Er waren nog 5 minuten te spelen dus werd er gekozen om verder naar voren te spelen met zijn allen. Dit pakte helaas verkeerd uit want na een mes scherpe counter maakte NSV 3-5. Toen knakte er wat en NSV dacht er ook wat gemakkelijk over. Dit resulteerde in een doelpunten regen die uiteindelijk een 4-8 eindstand opleverde.

Jammer mannen maar we hebben veel geleerd vandaag. Volgende week weer nieuwe kansen uit bij ESTO.