JO17-3 nipt onderuit op bezoek bij ESTO

Onder 17, JO17-2, 4e klasse 08

25 november 2017 10:45

Onbekend

Vandaag stond de uit wedstrijd tegen Esto op het programma.
Het koste wat moeite om de opstelling rond te krijgen.
Ruben moest naar een andere school kijken dus onze spits ging vandaag
keepen.
Mathijs was ziek en Sam was een weekend weg. Kaj had nog wat last van een blessure maar kon wel een halve wedstrijd vol maken.

We speelden op het kunstgras dus ook dat was even wennen maar dat moest goed
komen. De bal rolde en het was heerlijk voetbal weer.
Ook was er weer wat publiek mee gereisd en ze zagen dat Nieuwkoop langzaam
in het spel kwam. Er werd op zijn tijd leuk gespeeld en er waren wat mooie aanvallen te zien. Het was dan ook verdiend dat we op 0-1 voor kwamen.

Onze gelegenheidskeeper deed het prima. Hij had enkele hele mooie reddingen, maar op een vrije schop op 20 meter vanaf het doel had hij geen antwoord en stond het dus 1-1.
Gelukkig herpakte we ons gelijk en vanaf de aftrap werd er fraai gecombineerd en maakte we direct de 1-2.

Nogmaals een vrije schop vanaf ongeveer 25 meter met een prachtige redding. Daarna was er wat pech bij Nieuwkoop. Jim moest geblesseerd het veld verlaten en bij Wiliam hadden zijn
voetbalschoenen het begeven.

In de rust werd besloten om William op Jim zijn schoenen te laten spelen. Dat is de echte teamspirit.

Er gebeurde niet veel in de tweede helft totdat Esto wederom een vrije trap kreeg. Dit keer op
de rand van de zestien. Duwen was de opmerking van de scheidsrechter.
De bal werd dankbaar in de hoek geknald. 2-2. Toen waren we het even kwijt en was de organisatie weg. Esto profiteerde daarvan en maakte 3-2. Dit was echt niet nodig.

In de laatste minuten hebben we nog wat kansen gekregen op de 3-3 maar deze
viel helaas niet.