JO17-3 wint doelpuntrijk duel tegen Kagia

10 februari 2018 12:30

Way, R. de

Onbekend

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd van 2018 op het programma. Er stond een lekker zonnetje om 12.30 uur boven het veld. Het team was compleet, maar nog niet bij de aftrap. Schoolbezoek en werk zorgde voor wat jongens die er in de eerste helft niet bij waren en omzettingen in het veld. In de rust zouden we de boel wel weer omzetten.

De eerste helft was er een om gauw te vergeten. Er werd veel ruimte weg geven over het hele veld. Ook werd de bal woest naar voren getrapt zonder na te denken. Het gevolg was dat Kagia vrolijk door de verdediging heen speelde en bij rust een voorsprong had van 1-3.

In de rust was het stil in de kleedkamer. Iedereen luisterde naar de trainer die uitlegde wat er niet goed ging. Uiteindelijk kwam ook het besef bij de jongens dat er iets moest veranderen. Er werden opnieuw duidelijke afspraken gemaakt en we gaan ervoor in de tweede helft.

Binnen een paar minuten hadden we de aansluitingstreffer al te pakken: 2-3 werd het na een fraaie combinatie. Een minuut of vijf later ging de Kagia keeper in de fout. Na een voorzet van rechts liet hij de bal los en onze spits wist hier wel raad mee. Hij schoot de 3-3 tegen de touwen en maakte zo zijn hattrick compleet. We waren nu duidelijk de boven liggende partij en dat was een prettig gevoel voor de rest van de wedstrijd.

Helemaal toen onze rechterspits een voorzet wilde geven vanaf de rechterkant. Hij raakte de bal verkeerd maar wel goed genoeg dat de bal zo het doel in draaide. Dit was de 4-3 en het publiek langs de kant kon het niet geloven. Een mooie kans op 5-3 werd door de keeper van kagia uit de hoek gedoken. Ook de Nieuwkoopse keeper moest met gevaar voor zijn ledematen nog handelend optreden, maar hield in de tweede helft zijn doel schoon.

Het bleef 4-3 en dat is een mooie opsteker zo na de winterstop.