JO17-3 speelt gelijk en houdt zicht op volgende ronde beker

1 - 1

Nieuwkoop JO17-3

Groep 5 10

15 september 2018 17:15

Vandaag wederom een uitwedstrijd in de beker. En wat voor één: om maar liefst 17.15 uur tegen vv UNO in Hoofddorp. Het was heerlijk weer om te voetballen en ook het kunstgras lag er prima bij.

De tegenstander bestond uit een elftal grote spelers en allemaal tweede jaars die op zijn tijd de bal goed lieten rond gaan. Maar ondanks dat waren de eerste 20 minuten voor de Nieuwkopers. Echt grote kansen kregen we niet, maar een van de kleine mocht best verzilverd worden. Helaas gebeurde dit niet. Ook UNO liet van zich horen en kreeg twee mooie kansen. Maar zij vonden tot twee keer toe onze gelegenheids keeper Jaap op hun weg. Met geweldige reflexen wist hij de bal te keren net voor de doellijn. Hij kreeg complimenten van de grensrechter van UNO. “Tjonge wat hebben jullie een goeie keeper’’. Als antwoord kreeg hij terug ‘’Dit is onze reserve keeper’’. Verbaasd keek hij op en liep toen maar weg…

In de tweede helft werd het spannender en spannender. Het spel golfde op en neer en het wachten was op het eerste doelpunt. Die viel na ongeveer 15 minuten spelen. UNO nam de leiding met 1-0 en dat waren we nog niet gewend dit seizoen. De Nieuwkopers gaven zich niet gewonnen en probeerden weer het spel naar zich toe te trekken. Dit lukte langzaam maar zeker, maar UNO bleef gevaarlijk in de counter. Na een duwfout van een verdediger kreeg UNO een vrije trap aan de zijkant van de 16 meter. De bal krulde richting de goal en spatte via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Pfff klonk het vanaf de kant aan Nieuwkoop zijde.

In een uitbraak met nog een klein kwartier te spelen werd onze spits gevloerd binnen de 16 meter. Penalty besliste de scheidsrechter, maar hier was niet iedereen het mee eens. De Nieuwkopers wisten wel raad met deze kans en de penalty werd feilloos in de hoek geschoten. 1-1. Maar wat nu te doen… doorzetten en gokken op meer, of genoegen nemen mede gelijke stand. De oranje hemden kozen voor optie twee en zette vol druk naar voren. Een pegel vanaf de 16 werd gepakt door de keeper en in een 1 tegen 1 op de keeper verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal. Gelukkig deed de UNO spits dit ook in hun uitbraak en zo bleef de gelijke stand op het bord staan.

Mannen vandaag veel strijd geleverd en weer een hoop geleerd. Wederom niet verloren in de beker en dat is knap.