Olympia zet JO17-1 met beide benen op de grond

Olympia JO17-1

1e klasse 2

13 oktober 2018 12:15

Steenbergen, A.B.M.

Wat een prachtige zaterdagmiddag moest gaan worden met de herfstzon, een lekker koud drankje en de drie punten op zak, werd een nachtmerrie voor Nieuwkoop JO17-1. Na de 2-2 tegen Jodan Boys en de 4-5 winst tegen zowel ESTO als Be Fair was het tijd voor de vierde competitiewedstrijd tegen Olympia JO17-1. Het was er een die Nieuwkoop weer met beide benen op de grond zette.

Door blessures van o.a. centrale verdediger Remon Mulder en middenvelder Mike Poelwijk en afzegging van centrale verdediger Jesper van Zoest moesten er een aantal positiewisselingen worden gedaan. Maar dat mag geen excuus zijn, want ook in de eerste klasse moet er altijd worden gepresteerd. Ondanks dat je niet zomaar een wedstrijd kunt winnen.

De eerste helft verliep niet goed voor Nieuwkoop. Vrijwel alle duels werden verloren en er werden maar enkele kansen gecreëerd. De bezoekers uit Gouda wisten wel wat ze moesten doen in de eerste helft en dat resulteerde voor hen in twee doelpunten. Zoals Louis van Gaal dan zou zeggen: ”Then you are running after the facts.” Nieuwkoop deed wel nog wat terug door een doelpunt van middenvelder Hamza.

De ruststand was 1-2 en Nieuwkoop geloofde er nog in om de wedstrijd te winnen, want het heeft vaker voor hetere vuren gestaan. Tegen ESTO kwam het namelijk 3-0 achter en ook tegen Be Fair keek het tegen een achterstand aan. Ondanks dat slaagde Nieuwkoop er niet in de wedstrijd te keren. Te veel lange ballen en weinig beweging in balbezit deed Nieuwkoop uiteindelijk de das om. Olympia maakte er nog twee bij en net als in de eerste helft wist Nieuwkoop door Jimmy er nog één tegenover te maken. Eindstand: 2-4.

Olympia JO17-1 heeft Nieuwkoop JO17-1 laten zien dat je een wedstrijd niet eenvoudig kunt winnen. Er moet wel degelijk strijd worden geleverd en dat ontbrak zaterdag. De tweede plek wordt ingeleverd en de vierde plek krijgt het ervoor terug. Nu heeft Nieuwkoop twee weken om te herstellen, want 27 oktober staat er een uitwedstrijd tegen nummer voorlaatst ARC JO17-2 op het programma. Op naar 27 oktober dan maar.