Nieuwkoop in sterke tweede helft ruim voorbij Sporting Leiden

Kaijen, D.

Onbekend

Opstelling

Afgelopen zaterdag stond voor SV Nieuwkoop 1 de wedstrijd op het programma tegen nummer drie Sporting Leiden. Nieuwkoop zelf begon als nummer zes aan dit duel en daar waar de bezoekers nog spelen voor de knikkers, is het seizoen voor Nieuwkoop op dat vlak al voorbij. Wel wil iedereen deze mooie wedstrijd winnen en het seizoen goed af gaan sluiten. Dat lukte tegen de ploeg uit Leiden behoorlijk goed.

Het waren dan ook de oranjehemden van trainer Michel Strating die de wedstrijd goed begonnen. Zo zagen we enkele kleine mogelijkheden in de eerste tien minuten. Ook de bezoekers waren met twee kopmogelijkheden in de buurt van het doel van Thomas Boekestein. Echte grote kansen zagen we niet in de eerste helft, maar toch was het Nieuwkoop dat de klok vrijwel constant sloeg. Een afvallende bal uit een hoekschop werd ingebracht door Rick Pouw en net niet voldoende verlengd door Job Stolk. Ook spits Iliass Alla kreeg een mogelijkheid om te scoren, maar zijn schot kwam in de handen van de keeper terecht, evenals een latere poging van Dennis Boer. Op slag van rust was de uitploeg nog dichtbij met een schot, maar die werd door Boekestein met de voeten gekeerd.

In de tweede helft duurde het niet lang voordat de bal in het vijandelijke doel lag. Nieuwkoop zette goed druk op de defensie van Sporting Leiden en wist paniek te veroorzaken. Een blinde bal voor het doel langs werd opgepikt door Job Stolk, die direct op het doel af kon. De rechtsbuiten passeerde de keeper en schoof het leer in de verre hoek. 1-0. Na een uur voetballen had Boy Vork de kans om de score te verdubbelen, maar vanuit de moeilijke hoek wist hij de keeper niet te verrassen.

Enkele minuten later was het Boer die door de verdediging van Sporting aan het slalommen was en op het laatste moment een tackle te verwerken kreeg. Strafschop. Boer ging zelf achter de bal staan en schoot door het midden de 2-0 binnen. Het betekende zijn 20ste doelpunt van dit seizoen. Nog geen twee minuten later was het weer raak. Dennis Boer werd diep gestuurd en had één op één met de keeper oog voor de meegelopen Stolk, die na keurig afleggen aan mocht tekenen voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. 3-0.

Snel daarna waren de oranjehemden weer gevaarlijk, maar buitenspel zorgde er voor dat een vierde treffer niet telde. Bij deze stand was er ook ruimte om JO19 spelers te laten debuteren. Stan Boekel en Jim van der Sluis konden deze wedstrijd rekenen op de eerste minuten bij Nieuwkoop 1 en deden dat voortreffelijk. Ook Chiel Groenewoud, die vorig seizoen al mocht debuteren, kreeg deze wedstrijd minuten. Hij wist ook direct een doelpunt mee te pikken. Een mooi boogballetje in zijn richting van Boy Vork werd door Groenewoud vakkundig over de doelman heen gespeeld en vervolgens in het doel gelopen. 4-0. Dit was ook de eindstand.

Trainer Michel Strating was na afloop tevreden en opgelucht met het resultaat: "We hebben een matige periode afgesloten met een geweldig teamresultaat. Het is ook goed om te zien dat debutanten Stan en Jim goed mee kunnen. Er hebben vandaag vier junioren minuten gemaakt, waarvan twee, Sem en Daan, in de basis. Dat deden ze goed en daar ben ik trots op."

Nieuwkoop schuift door dit resultaat op naar plaats vijf. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen nummer twaalf DWO.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw (77' Jim van der Sluis), Joris Verweij, Daan Zuijdervliet, Sem Meertens; Volkert Hoogendoorn, Boy Vork, Sam Vijfhuizen; Job Stolk, Iliass Alla (70' Stan Boekel), Dennis Boer (81' Chiel Groenewoud).