JO17-3 ruikt het kampioenschap - SV Nieuwkoop

JO17-3 ruikt het kampioenschap

TAVV JO17-1

2 - 3

Nieuwkoop JO17-3

Competitie

5e klasse 05

Datum

8 december 2018 9:30

Accommodatie

Onbekend

Woensdag 5 december kon er niet worden getraind, omdat veel spelers waren uitgenodigd door Sinterklaas. Er werd besloten om de training te verzetten naar 6 december, omdat er zaterdag 8 december een hele belangrijke wedstrijd op het programma stond. Namelijk tegen de nummer drie op de ranglijst. Bij winst kon tegenstander TAVV nog kampioen worden, maar als we zelf winnen is dat ook nog mogelijk.

Om 8.30 uur stond het vertrek gepland naar Ter Aar. Het regende en er stond heel wat wind. Dit kon wel eens doorslaggevend worden deze wind. Leider Aart was zenuwachtig vertelde hij onderweg in de auto.

We kozen ervoor om eerst tegen de wind in de spelen. Er werd gevoetbald in het inmiddels bekende 4-3-3  systeem. Goed druk zetten op het hele veld en simpel voetballen was de opdracht van vandaag.

Het spel golfde op en neer, maar het was Nieuwkoop wat wel de bovenliggende partij was. Kansen deden zich voor bij beide doelen, maar er waren even zo veel reddingen. Soms door de keeper, maar ook een aantal keer werd de bal door een speler voor de lijn weggehaald. De eerste goal werd gemaakt door de Nieuwkoopers. Onze spits slalomde langs een aantal spelers van TAVV en rondde beheerst af. 0-1. Een luid gejuich klonk op uit de dug-out van Nieuwkoop. Op het veld achter ons keken de mensen verbaasd op.

Helaas was het van korte duur deze voorsprong. TAVV maakte gelijk uit een corner. De bal werd door de wind zo over de keeper getild en waaide pardoes bij de tweede paal binnen. 1-1. Op slag van rust maakte TAVV 2-1. De rechterspits ramde de bal snoeihard via de handen van de keeper en met hulp van de lat binnen.

In de rust was de teleurstelling merkbaar, maar er klonk ook optimisme. We hebben zo voor de wind en gaan er voor. Ook werd er een strijdplan besproken voor het geval het gelijk stond en er nog 10 minuten waren te spelen. We moesten immers winnen dus ook dat was duidelijk voor iedereen.

Vanaf de aftrap kregen we gelijk twee enorme kansen. Helaas stond het vizier nog niet op scherp en werd de bal in kansrijke positie over geschoten. Gelukkig werd er na deze kansen rap de 2-2 gemaakt. Onze rechterspits rondde keurig af alleen voor de keeper. We kregen meer kansen, maar ook TAVV bleef gevaarlijk in de omschakeling. Maar de Nieuwkoopse verdedigers schuwden de strijd niet. De duels werden steviger en soms zelfs over het randje. Dit had tot gevolg dat er een Nieuwkooper door de scheidsrechter tot de orde werd geroepen. Laatste waarschuwing klonk het streng, het is dat je de aanvoerder bent anders had ik je weggestuurd.

Maar ook het middenveld deed zijn plicht. Er werden velen meters afgelegd door de mannen. Zowel aanvallend als verdedigend. Een fraaie diepe bal werd op waarde geschat over links. Onze linker aanvaller ging op snelheid langs zijn tegenstander en schoot de bal in de korte hoek. 2-3 De Nieuwkopers sprongen elkaar juichend in de armen. Gelukkig waren er nog een aantal die iedereen waarschuwde, het is nog niet klaar. Opletten dus die laatste vijf minuten. En dat deden ze, want toen de scheidsrechter affloot liepen de oranje hemden met een grote glimlach van het veld. In de kleedkamer was het feest. Wederom een overwinning, dus het kan nog.

Mannen ik heb van jullie genoten vandaag; strijdend voor en met elkaar hebben we dit gedaan. Fantastisch! De doelpuntenmakers vandaag; Boyd, Ruben en Kaj.

Zaterdag 12 januari 2019 spelen we om het kampioenschap. Thuis tegen ARC, die twee punten boven ons staan. Wij hopen dat iedereen ons komt aanmoedigen deze dag. Houd de website in de gaten voor het aanvangstijdstip.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!