MO13-1 verliest, maar heeft eventueel kampioenschap in eigen hand

FC Oudewater MO13-1

Nieuwkoop MO13-1

... (schot)
Lesley van Houten (vrije trap)
Nina Zoll (schot)
Ashani Sital (schot)

1e klasse 1

18 mei 2019 11:00

Onbekend

Wat volgens de cijfers een niet zo moeilijke wedstrijd zou moeten zijn, werd vooral een moeilijke wedstrijd tegen ons zelf.  Onze meiden gingen vol goede moed het veld op en waren er klaar voor om alles te geven.

Dat lukte ook zeker. Vooral de eerste 20 minuten hebben we bijna alleen maar op de helft van Oudewater gespeeld. En daar werd ook de 0-1 op een hele mooie manier langs de keepster geschoven door Julia. Maar helaas wist Oudewater vlak daarna ook het doel te vinden. 1-1. Niet lang daarna kwam via een lullig rollertje oudewater op een 2-1 voorsprong. We begonnen rommelig te spelen. De ballen kwamen niet echt aan en er werd soms niet goed op de bal ingelopen, maar ze gaven niet op en dat is de kracht van het team.

Op een meter of 18 à 19 krijgen we een vrije trap toegewezen. Lesley legt de bal goed en er gaat een streep richting het doel. De keepster probeert hem te houden maar slaat over de bal heen 2-2. En dan is het rust.

In de kleedkamer een paar opbeurende en opbouwende dingen gezegd en daar gingen ze weer. Na een mooi balletje van Noëlle op Ashani, die op haar beurt haar tegenstandster uitspeeld en de bal voor geeft, is het Nina die hem snoeihard in de touwen schiet 2-3. Wat eigenlijk nog mooier is, is hoe de meiden elkaar om de nek vliegen en het doelpunt met elkaar vieren.

Maar ook nu komen ze weer langs zij en schieten de 3-3 binnen. Het is echt een wedstrijd die alle kanten op gaat en waar wij eigenlijk de overhand hebben maar het niet goed afmaken. Na een mooie trap van Jaimy komt de bal voor Ashani en neemt de run op de keepster 3-4. De meiden geven echt alles, maar er gaan een paar dingen fout. En die straffen ze meteen af. 4-4. Niet veel later geeft Oudewater vlak voor het einde de genade klap: 5-4. Na nog een paar laatste pogingen proberen we nog gelijk te komen maar de bal mocht er niet meer in.

Dure punten die we hebben laten liggen. Maar er zat helaas niet meer in. Ondanks alles trots op de meiden. En nu gaat het er volgende week om tegen Quick Boys. De nummer 1 tegen de nummer 2. Wie wint is kampioen. Dus kom allemaal de meiden aanmoedigen zaterdagochtend om 08.45 thuis in Nieuwkoop.