MO15-1 bekert verder na zege tegen Floreant

57'
66'

Groep 1 03

19 oktober 2019 10:00

Vanmorgen iets over 10 uur trapten de meiden af in de 2e ronde van de beker. We speelden bij en tegen Floreant.

De meiden werden eerst een soort van meegezogen in het spel van Floreant door met lange ballen te spelen. Maar na een minuut of tien gingen ze hun eigen spel spelen en dat zorgde ervoor dat Tess met de bal de 16 in ging en Nieuwkoop op een 0-1 voorsprong zette. Gelijk na de aftrap gingen de meiden druk zetten en nog geen minuut later schoot Meike de 0-2 binnen. Dat smaakte naar meer. Dus gingen we opnieuw vol druk zetten en zorgden ervoor dat Floreant alleen maar achteruit speelde. We zagen schoten en kopballen van Noa, Nina, Meike, Tess en Jaimy, die allemaal net over en naast gingen, de doelpaal en lat werden ook getest, maar de bal mocht er niet in.

In de rust tegen de meiden gezegd dat we druk moesten blijven zetten, maar ik denk dat Floreant dat ook gehoord had, want ze kwamen erg fel de kleedkamer uit. Floreant ging wat brutaler spelen en kregen ook een paar goede kansen. Maar gelukkig was Noah scherp en wist de kansen te keren. Tot het moment dat er een mooi steekballetje van het middenveld richting de spits van Floreant ging. Onze verdediging was een stap te laat en ze komt 1 tegen 1 voor Noah en prikt de bal erin. 1-2.

Dat smaakte naar meer vonden ze, maar wij niet. Na een paar kleine wissels achterin zette we het daar weer aardig op slot. Tot Noa vol op haar knie geraakt wordt en de wedstrijd niet verder kon spelen. Toen kwam Jaimy er weer in, en dan hebben ze het wel eens over een goude wissel, maar dat was deze want geen minuut later schiet Jaimy de 1-3 binnen.

Floreant krijgt nog een vrij open kans uit een corner, maar ook die weten onze meiden te keren in een counter. Nog één keer een corner die vlak voor langs gaat en dan wordt er afgefloten en is de MO15 weer een ronde verder in de beker.

Top gespeeld meiden en verdiend gewonnen. Trots!