JO15-2 in slotminuten onderuit bij CVC Reeuwijk - SV Nieuwkoop

JO15-2 in slotminuten onderuit bij CVC Reeuwijk

CVC Reeuwijk JO15-1

4 - 2

Nieuwkoop JO15-2

... (schot)
14'
33'
... (schot)
52'
56'
... (schot)
66'
... (schot)
68'

Competitie

3e klasse 02

Datum

19 september 2020 11:00

Accommodatie

Onbekend

De JO15-2 opende zaterdagochtend de competitie op bezoek bij CVC Reeuwijk. Na een sterke bekercampagne, waarin de volgende ronde werd bereikt, willen de jongens ook in de competitie presteren. De sfeer in het team is al weken erg goed en aan ambities is binnen de groep ook geen gebrek. 

In de basis begonnen vandaag Jasper, Stan, Yazz, Tyler, Justijn, Tristan, Thijs Gehlen, Mounir, Thijs van Koppen, Jesse en Yoren. Helaas moesten we het in Reeuwijk doen zonder trainer Peter, die verkouden thuis zat (beterschap!). Trainer Rick was er wel en ook coach Stephan stond weer trouw in het coachvak aan de rand van het veld. Vanaf daar zagen ze al snel dat dit een hele andere wedstrijd zou worden dan de bekerwedstrijden. CVC heeft in de beker ook drie keer ruim gewonnen en legde Nieuwkoop al snel het vuur aan de schenen. De thuisploeg zette hoog druk en Nieuwkoop was daardoor onrustig aan de bal en in het uitverdedigen. Binnen twee minuten kon de boomlange en razendsnelle spits al vrij voor Jasper worden gezet, die fraai redding bracht. 

Bij vlagen wist Nieuwkoop in het eigen spel te komen en vlot combinerend voor het doel van CVC te komen. Yoren schoot een schot van afstand naast en Mounir schoot over. Na 14 minuten ging het mis. Het was de spits van CVC die de bal oog in oog met Jasper binnen kon schieten. 1-0. Nieuwkoop moest een tandje bij zetten en was al snel dichtbij de gelijkmaker. Jesse kwam 1 op 1 met de keeper van CVC, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Twee minuten voor rust was het wel raak voor Jesse, die de bal koeltjes in het doel schoot. 1-1. Vlak voor het rustsignaal raakte Reeuwijk nog de lat. 

In de rust werd de ploeg op scherp gezet door Rick en Stephan. De dingen die in de eerste helft niet goed gingen werden besproken en er werden tips meegegeven voor in de tweede helft. Er werd ook gewisseld. Naud kwam voor Tyler, Luuc voor Justijn, Thijs Gerritsen voor Mounir, Tieme voor Tristan en Sem voor Yoren. 

Nieuwkoop speelde in de tweede helft een stuk beter. Er zat meer gif in de ploeg en de jongens kwamen meer in hun spel. Echte kansen leverde dit helaas niet op. Ook Reeuwijk kwam niet veel voor het doel van Jasper, maar als ze dat wel kwamen waren ze ook gelijk erg gevaarlijk. Een kwartier na rust betekende dit de 2-1 voor de thuisploeg. Nog een tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Tieme, die werd vervangen door Yoren. Nieuwkoop bleef scherp en al snel was het opnieuw Jesse die het net wist te vinden. Een moment van opluchting voor Nieuwkoop. 2-2.

Nieuwkoop ging op zoek naar de overwinning, maar liep opnieuw een blauwtje. Letterlijk, want Stan en Naud werden uit de wedstrijd geschopt. Justijn en Tyler kwamen voor hen in de ploeg. Vier minuten voor tijd viel de 3-2 voor Reeuwijk. In de laatste minuten werden Thijs van Koppen en Yoren als extra aanvallers naar voren gestuurd, waardoor er achterin meer ruimte kwam. Dit leverde ook nog de 4-2 op voor de thuisploeg. 

Niet het begin waar het team op had gehoopt, maar na een mindere eerste helft werd er flink gestreden in de tweede en dat is zeker een compliment waard. Dat het in de slotfase mis ging was niet verdiend, want we waren zeker niet de mindere en een punt was terecht geweest. Komende week gaan we weer aan de slag tijdens de trainingen en dan zullen we er volgende week tegen VEP JO15-2 weer vol energie staan. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!