JO15-2 haalt dubbele cijfers tegen VEP

26 september 2020 10:30

Sinnige, M.

Onbekend

Na een valse start van de competitie op bezoek bij CVC Reeuwijk stond voor de JO15-2 zaterdag de eerste thuiswedstrijd op het programma. VEP JO15-2 was de tegenstander. Een ploeg die vorige week met 0-17 had verloren van ARC, een gegeven waar in de aanloop naar het duel weinig aandacht aan werd besteed, want we hadden vorige week tenslotte zelf ook verloren.

De ploeg van trainers en leider Peter, Rick en Stephan verscheen gebrand aan de aftrap. In de basis stonden vandaag Jasper, Naud, Yazz, Luuc, Justijn, Tristan, Thijs Gerritsen, Sem, Thijs van Koppen, Jesse en Yoren.

VEP kwam er al vrij snel achter dat er inderdaad een enorm gemotiveerd Nieuwkoop aan de aftrap verscheen. Binnen twee minuten lag de eerste bal namelijk al in het netje. Een paar keer met onze ogen knipperen verder stond er al een 3-0 stand op het scorebord. Jesse had twee keer gescoord en Yoren één keer. Het positiespel vandaag was fantastisch en onze twee effectieve aanvallers werden veel gevonden. Dat zij on fire waren bewees de ruststand, want na 35 minuten stond het 8-0! Jesse had de bal inmiddels zes keer in het net liggen en Yoren twee keer.

In de tweede helft kwamen vijf nieuwe spelers het veld in. Tyler verving Yazz, Tieme kwam voor Thijs van Koppen, Mounir voor Jesse, Stan voor Naud en Thijs Gehlen voor Thijs Gerritsen. Met welk doel ga je de tweede helft in als de wedstrijd eigenlijk al gewonnen is? Werken aan het doelsaldo was het antwoord. Na de 9-0 van Mounir was de spirit om dat doelsaldo op te schroeven er een beetje uit. Mooi was wel het enthousiasme bij de goal van Mounir, die over zichzelf zegt dat hij niet vaak scoort. Als die bal dan wel in het netje ligt moet dat worden gevierd en dat gebeurde. Niet alleen op het veld, maar ook in de WhatsApp-chat van een blije Mounir met trainer Rick, die er niet de hele wedstrijd bij kon zijn.

In de slotfase wist Nieuwkoop nog twee goals te produceren. Yoren vond nog twee keer het net en bepaalde de eindstand op 11-0. Toch? Even leek het er niet op. We hadden zoveel gescoord dat de scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot, per ongeluk de tel kwijt was geraakt en 10-0 op het wedstrijdformulier had ingevuld. Dit werd snel getackeld en de KNVB gaat er als het goed is alsnog 11-0 van maken.

Een goede wedstrijd gespeeld en met een positief gevoel de trainingen afwerken richting de wedstrijd tegen Meerburg van komende week!