Nieuwkoop JO19-1

A-junioren, A1, Groep 1 10

24 augustus 2013 14:30

Hugens, M.J.

Nieuwkoop A1 verloor in en tegen Katwijk de eerste bekerwedstrijd. De Nieuwkopers werden op alle fronten afgetroefd en werden met 9-0 huiswaarts gestuurd. Bij rust was het reeds 4-0 waarna in de tweede helft bijna de dubbele cijfers werden gehaald.

De Katwijkers spelen een klasse hoger maar het niveauverschil was groter dan een klasse. De Katwijkse ploeg speelde vlot en strak combinatie en positie voetbal, won alle duels, was fysiek sterker en legden de Nieuwkopers op de pijnbank. De jonge spelers van Nieuwkoop werden geconfronteerd met een goede tegenstander die fysiek, technisch en tactisch al een paar stappen verder zijn. Eerlijkheid gebied ook te zeggen dat de kustbewoners een erg tam en mak Nieuwkoop troffen die het gelaten over zich heen lieten komen. Trainer Marcel de Jong was dan ook genoodzaakt om na 20 minuten en een 4-0 achterstand direct maar 3 wissels toe te passen om het tij enigzins te keren.

Deze tussenstand werd tot de 70e minuut volgehouden. Katwijk gaf in de laatste 20 minuten nog gas bij en liep uit naar 9-0. Nieuwkoop kon het tempo niet meer bijbenen, leed nog meer onnodig balverlies en kon het verdedigend niet meer bolwerken. Een terechte nederlaag tegen een zeer goede tegenstander. De jonge Nieuwkopers zullen na deze leerzame middag zich beseffen dat er nog veel ontwikkeld moet worden en dat presteren op dit niveau andere voetbaltechnische aspecten verlangd.