Jesse Burgers (intikker)
55'

24 oktober 2020 10:30

Jong, R. de

Zaterdag stond de strijd op het programma tussen de JO15-1 en de JO15-2. Iets waar onderling tussen de jongens al een week over werd gesproken. De onderlinge speldenprikjes werden al uitgedeeld voordat de wedstrijd was begonnen. Het hoort er bij, maar op het veld moesten de jongens de focus vinden en onderling de strijd aangaan met het 'hogere' team.

In de basis van de JO15-2 zagen we Thijs Gerritsen, Stan, Tyler, Yazz, Naud, Tristan, Thijs Gehlen, Mounir, Thijs van Koppen, Jesse en Yoren. Op de bank begonnen Sem, Tieme en Luuc. Afgelopen dinsdag is er op de training een plan door gesproken hoe we de wedstrijd tegen de JO15-1 aan konden gaan pakken. Vervolgens is er 'tactisch' getraind en waren de jongens zaterdagochtend gebrand om iets te laten zien.

De eerste mogelijkheid was voor ons. Een schot van Yoren vloog over. De JO15-1 heeft een Yoran en hij schoot een vrije trap na negen minuten over Thijs Gerritsen heen het doel in. 0-1. Lang treuren deden de jongens niet, want twee minuten later had Yoren de bal in het net liggen. Een diepe bal vanaf de zijkant nam hij goed aan en vervolgens werd de doelman geklopt. 1-1. Het spel golfde in die eerste fase nog erg op en neer. Jesse had de voorsprong voor de JO15-2 op de schoen, ware het niet dat hij voorlangs schoot. Aan de andere kant was het wel raak. Milan kon van dichtbij de 1-2 binnen tikken.

Opnieuw nam de JO15-2 het heft in handen na een tegengoal en al snel kwamen er kansen voor Yoren en Jesse. In eerste instantie werd er gemist, maar uiteindelijk was het Yoren die zijn tweede kon maken. 2-2. De JO15-2 maakte goed gebruik van de ruimtes die de JO15-1 achterin liet. Zij hadden veel moeite met onze formatie. Zelf had de JO15-2 het achterin regelmatig moeilijk door ballen bij het uitverdedigen of opbouwen door het midden te spelen. Daarnaast zette de JO15-1 al vroeg druk en werd er daardoor bij het rondspelen van de bal regelmatig balverlies geleden. De JO15-2 kon voor het eerst in de wedstrijd op zoek gaan naar de voorsprong, toen Jesse werd diepgestuurd en de volledige helft van de JO15-1 open lag. Jesse liep goed door en kon de 3-2 binnen schuiven. Een paar minuten later had Jesse opnieuw kunnen scoren toen hij 1 op 1 werd gestuurd richting de doelman, maar deze keer schoot hij naast.

In de rust waren er lachende gezichten op de bank bij de JO15-2, maar ook het besef dat er nog 35 minuten zouden komen. Er werd nog wat geschaafd aan de manier van spelen en daar moesten we het mee gaan doen. De eerste tien minuten was er nog niet heel veel van het bijschaven te zien. Dezelfde fouten werden gemaakt en via Jaimy en Dylan kon de JO15-1 al snel op een 3-4 voorsprong komen. De JO15-2 had even nodig om van die tik te herstellen, maar deed dat uiteindelijk op sterke wijze. Eerst was het Jesse die het doel vond en de 4-4 maakte. Twee minuten later kon hij een lage voorzet vlak voor het doel binnen tikken. 5-4. Weer twee minuten later was het ook Yoren die zijn hattrick maakte. 6-4. In de laatste fase was te zien dat de JO15-2 conditioneel verder was dan de JO15-1. Er werden weinig kansen meer weggegeven en de zege werd binnengehaald.

Een enorm compliment aan de jongens. Ze hebben bewezen dat het niveau van de JO15-1 en JO15-2 dit seizoen erg dichtbij elkaar ligt en dat ze dus niet voor de JO15-1 onder hoeven te doen. In een maand of drie hebben de jongens zich stormachtig ontwikkeld en er zit nog veel meer potentie in deze groep. Volgende week oefenen we tegen de JO17-2 en we hopen uiteraard dat we snel weer competitie en beker mogen spelen, om ook daar weer te laten zien wat we kunnen.