58'
79'

16 januari 2021 12:00

Way, R. de

Vlak voor de winterstop stonden de JO15-2 en MO19-1 al tegenover elkaar, zaterdag 16 januari gingen de twee op herhaling. In december won de JO15-2 met 2-1, dus de MO19-1 begon met revanchegevoelens aan deze wedstrijd... althans, dat werd meerdere keren op Facebook aangekondigd. Dus werd ook de JO15-2 voor de wedstrijd op scherp gezet door trainers Rick en Peter en leider Stephan.

De JO15-2 heeft overigens te maken met een heus keepersprobleem. Eerste doelman Jasper brak vorig jaargang zijn been en is daarvan herstellende en op dit moment is ook tweede keeper Thijs Gerritsen geblesseerd. Dus mocht vandaag Sem onder de lat beginnen. De verdediging bestond uit Naud, Stan, Tyler en Luuc. Op het middenveld stonden Tristan, Thijs Gehlen, Mounir en Tieme, en voorin mochten Jesse en Thijs van Koppen starten.

Het begin van de JO15-2 was moeizaam, niet scherp en slordig. De MO19-1 profiteerde daar snel van, door na 9 minuten de score te openen. Na deze tegenvaller duurde het een minuut of vijf voordat de jongens wakker werden. Het slordige spel werd steeds meer ingeruild voor het combinatievoetbal wat we van ze kennen, met fraaie driehoekjes. Mounir scoorde, en dat wordt door iedereen altijd uitbundig gevierd, de 1-1. Met een mooi schot van afstand klopte hij de keepster. Datzelfde deed Thijs van Koppen een paar minuten later. Na een kort genomen corner met Thijs Gehlen krulde hij de bal ineens vanuit de hoek het doel in. 2-1. De 3-1 is volgens de trainer de mooiste goal van de wedstrijd. Een schitterende lange bal van achteruit door Stan werd keurig gecontroleerd en fraai binnen geschoten door Tieme.

In de rust werden een aantal puntjes doorgenomen voor de tweede helft. Gewisseld werd er ook. Yazz kwam voor Stan, Justijn kwam voor Naud en Yoren kwam voor Thijs Gehlen. Het startsignaal voor de tweede helft had amper geklonken en de bal lag er in. Thijs van Koppen maakte zijn tweede van de wedstrijd en zorgde voor de 4-1. De jongens hielden het goede spel vast, combineerden goed en zaten kort op de tegenstander. Mounir leek zelfs even zijn tweede goal van de wedstrijd te maken, maar bevond zich volgens het oog van de grensrechter in buitenspelpositie. Toen Yoren dat een minuut later ook leek te staan, bleef de vlag omlaag en tikte hij van dichtbij alsnog de 5-1 binnen.

Voor het eerst dit seizoen verscheen ook de naam van Justijn op het scorebord. Nadat hij ondersteboven werd gelopen in het strafschopgebied nam hij zelf de penalty en benutte deze feilloos voor de 6-1. Ook Yoren wilde nog wel een paar keer op het scorebord en schoot in de tien minuten daarna twee keer raak, waardoor hij een hattrick bij kan schrijven en de stand opliep naar 8-1. Daarna sloeg de vermoeidheid meer toe bij de jongens en was het spel even voor de meiden. Vlak voor tijd mocht ook Thijs van Koppen zijn hattrick compleet maken en zorgde daarmee voor de 9-1 eindstand.

Tot revanche kwam het dus niet voor de meiden, maar vooral het eerste half uur hadden de jongens het erg lastig met hun tegenstanders. Daarna werd meer het eigen spel gespeeld. Complimenten voor de jongens en vooral ook aan Sem, die fantastisch stond te keepen. Hopelijk kunnen we onze krachten dit seizoen ook nog eens in competitieverband laten zien. Complimenten overigens ook aan scheidsrechter Richard de Way, die een goede wedstrijd floot!
______________________________________________________________________________________________
Verslag door MO19-1:

Een wedstrijd die maar 15-20 minuten een revanche wedstrijd leek.

We waren compleet en begonnen netjes aan de wedstrijd, positioneel stond het goed. Ook de loopacties van de jongens werden goed ingeschat en geneutraliseerd. De eerste 15 minuten waren er maar een paar kansjes over en weer. Onze eerste grote kans was meteen een doelpunt, een geweldige diepe bal van Noa werd door Tessa goed op waarde geschat. Heel rustig schoof Tessa de bal het doel in.

Dit leek direct ook wel het startpunt voor ons om slordig te worden, loopacties werden niet meer opgevangen. Bij minder goed bal wegwerken werd gebaald in plaats van uitgestapt. Anders dan de vorige match, straften de jongens van SV Nieuwkoop dit nu wel af. Daardoor werden ze gesterkt en iets fanatieker.

De meiden lieten het nu regelmatig “lopen”. De finesse het “voetbal gogme” ontbrak totaal. Net niet slim genoeg verdedigen, teveel meters maken op de verkeerde momenten. We kwamen er op vele fronten net niet aan te pas. Over de eindstand, zeggen we maar niet teveel: “samen waren het de dubbele cijfers”

Al met al de trainertz weer wat geleerd over het team en mooier nog we konden gewoon echt een potje voetballen.