40'
70'

6 februari 2021 12:00

Rekelhof, H.

Zaterdag 6 februari stond de tweede ontmoeting van dit seizoen op het programma tussen de JO15-2 en JO17-2. Toen de twee eerder dit seizoen tegen elkaar speelden brak JO15-2-doelman Jasper Bouwma zijn been. Inmiddels is hij weer voorzichtig op de been en op de weg terug! De helft die toen werd gespeeld leverde een 3-2 zege voor de JO17-2 op. Dat betekende deze keer revanchegevoelens bij de JO15-2.

De trainingen van de JO15-2 van de afgelopen twee weken stonden volledig in het teken van deze wedstrijd. De tactiek waar vanaf het begin van het seizoen mee wordt gespeeld zit er inmiddels ingeramd bij de jongens, maar er werd gefocust op vijf belangrijke ontwikkelpunten. Vol goede moed verschenen de jongens aan de aftrap. In de opstelling stonden Thijs Gerritsen, Naud, Tyler, Yazz, Justijn, Tristan, Thijs Gehlen, Mounir, Thijs van Koppen, Yoren en Jesse. Stan ontbrak vandaag vanwege een weekendje weg, maar werd desgevraagd uiteraard op de hoogte gehouden. Dat betekende dat Mounir (1ste helft) en Yazz (2de helft) een welverdiende kans kregen als aanvoerder. Door trainers en leider Rick, Peter en Stephan werd deze wedstrijd benoemd tot 'examen' voor het team. Een mooie wedstrijdprikkel in de tijd waarin die echte prikkel ontbreekt. Een extra motivatie dus.

Het begin van de wedstrijd was van twee kanten rommelig en echte grote kansen waren er niet. De eerste grote kans die wel ontstond was direct raak. Thijs van Koppen werd gelanceerd aan de zijkant, kwam goed naar binnen en schoot de bal in de korte hoek langs de doelman. 0-1 voor de JO15-2. Snel daarna kreeg de JO17-2 al de kans op de gelijkmaker, maar een poging vanaf de linkerkant rolde naast. Na 18 minuten spelen viel die gelijkmaker alsnog. 1-1.

De JO15-2 hield het hoofd omhoog en voetbalde goed. De vijf punten waar op is getraind werden perfect uitgevoerd. Dit tot grote tevredenheid van de leiding langs de kant. Het goede spelen werd ook beloond met twee goals snel achter elkaar. Tristan zette vanaf de rechterkant een bal hoog voor richting Jesse, die bij de tweede paal stond te wachten. Op zijn nieuwe schoenen raakte hij deze bal nog verkeerd, waarna die viel voor Thijs van Koppen. Hij kon zijn tweede van de wedstrijd binnen schuiven. 1-2. Twee minuten later een fraaie omschakeling van de JO15-2. Jesse werd van achteruit gelanceerd en speelde de bal breed op de meegelopen Yoren. Hij schoof met zijn linker de 1-3 binnen. Vooralsnog een prima verloop van het examen!

Vlak voor rust viel er nog een goal. Een verrassend laag en hard genomen hoekschop van de JO17-2 werd fraai ineens binnen geschoten. Dit betekende een 2-3 ruststand.

Na complimenten en motiverende woorden in de rust moest de JO15-2 er weer even in komen na de pauze. Er werd overigens ook drie keer gewisseld. Tieme kwam voor Tristan, Sem voor Thijs Gehlen en Luuc voor Naud. De eerste twintig minuten van de tweede helft had de JO17-2 iets meer de overhand, zette de JO15-2 onder druk, maar kwam niet tot grote kansen. Dat kwam ook door goed verdedigend werk van de JO15-2. Na die twintig minuten kantelde de wedstrijd. De JO15-2 wist vakkundig de angel uit de wedstrijd te halen en de JO17-2 begon zich zo nu en dan iets meer te irriteren. Overigens schakelden zij ook van 4-3-3 naar 4-4-2.

De JO15-2 kwam meer in de wedstrijd en tien minuten voor tijd werd het duel beslist. Jesse werd diep gestuurd, rekende af met zijn snelle en sterke tegenstander van vandaag, passeerde de keeper en tikte de 2-4 binnen. Blijdschap volgde en de goal werd met het hele team gevierd. Uiteraard ook even lachend wijzen op de nieuwe schoenen door Jesse, want er zijn met een knipoog veel grapjes over gemaakt de afgelopen weken.

Een geslaagd 'examen' voor de JO15-2. Na afloop terechte blijdschap bij de jongens en veel complimenten van de trainers. Niet alleen blijdschap vanwege de zege, maar ook vanwege het vooruitzicht op een stuk taart, want als er gewonnen zou worden wordt er de volgende training getrakteerd op taart. Die houden de jongens dus tegoed en dat hebben ze ook verdiend. Voor nu afwachten wanneer we weer kunnen trainen, vanwege de sneeuw die op komst is. Eind februari wacht in ieder geval een nieuwe mooie krachtmeting tegen de JO15-1.

Henny bedankt voor het (goede) fluiten vandaag!