51'

Regio Cup Groep 3 09

12 juni 2021 13:00

R.A.C. Verlaan

Zaterdag stond de tweede wedstrijd in de Regiocup op het programma voor de JO15-2. Na de klinkende 11-1 overwinning tegen Kickers vorige week, wachtte nu het duel bij Altior. Eerder dit seizoen werd daar voor de beker met 0-2 gewonnen.

Helaas raakte Stan deze week geblesseerd, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer mee kan doen. (Beterschap gewenst!). De ploeg bestaat daarom op dit moment nog maar uit 13 spelers. Ook Jasper (geblesseerd) en Luuc (verhuisd) zijn er namelijk niet meer bij. Positief was in ieder geval dat Tieme weer terug is van een blessure. De opstelling bestond ditmaal uit: Thijs Gerritsen; Naud, Tyler, Yazz, Justijn; Tieme, Thijs Gehlen, Mounir, Thijs van Koppen; Jesse en Yoren. Sem en Tristan begonnen op de bank.

Net als vorige week (toen lukte het wel) probeerde de JO15-2 de ingestudeerde aftrap uit te voeren. Helaas bleek de verdediging van Altior er op berekend, want ze zaten er snel tussen. De eerste kans was voor Jesse. In de kluts nam hij de bal knap uit de lucht op de punt van zijn schoen, maar de keeper bracht redding.

Na 9 minuten voetballen was het raak. Een mooie aanval, met goed combinatievoetbal, kon uiteindelijk van dichtbij in een leeg doel worden getikt door Tieme. 0-1. Een minuut of zeven later werd Yoren weggestuurd via de zijkant, waarna hij door kon lopen en de bal in de korte hoek schoot. 0-2. Maar ondanks de vroege, ruime voorsprong had de JO15-2 het lastig met Altior. Zelf waren we vooral slordig in de passing. Veel ballen werden hoog en soms paniekerig gespeeld. Dit leverde ook de 1-2 op voor de thuisploeg. Maar op de momenten dat we de ballen laag hielden en gingen combineren, voetbalden we onszelf zo door de verdediging van Altior heen.

De 1-3 was een schot van afstand van Yoren, die een goede wedstrijd speelde vandaag. Een minuut later was hij al dichtbij zijn hattrick, maar na goed inlopen op een lage voorzet raakte hij de lat. Vlak voor rust viel de 1-4 wel nog. Jesse werd weggestuurd over de zijkant. Thijs Gehlen kwam in de as er goed overheen gelopen, kreeg de bal mee en maakte 'm binnenkant paal af.

In de rust werd de nadruk gelegd op het laag houden van de bal en het houden van rust in het spel. Dit ging de tweede helft duidelijk beter. Bij vlagen werd Altior weggecombineerd door de JO15-2. Na de rust waren Tristan en Sem overigens in het veld gekomen voor Tieme en Thijs Gehlen. Ook de twee invallers speelden een sterkte wedstrijd. Tien minuten na rust zorgde Mounir er met een afstandsschot voor dat de 1-5 op het scorebord kwam en een minuut later werd Jesse goed weggestuurd, waarna hij de 1-6 maakte. Helaas aan de andere kant na een kleine miscommunicatie een tegengoal. 2-6.

Yoren was nog op zoek naar zijn hattrick en wist die tien minuten voor tijd dan ook te maken. Van dichtbij schoof hij de bal door de benen van de keeper. 2-7. Het slotakkoord was ook voor Yoren. Na goed doorzetten van Jesse kreeg Yoren de bal, draaide als Zinedine Zidane weg bij zijn tegenstander en kon vervolgens de bal tegen het netje schieten. 2-8.

Vooral in de tweede helft een sterke wedstrijd gezien van de jongens. Mooie combinaties en daardoor ook erg mooi voetbal. Opdracht voor volgende week tegen AVV Alphen: bal ook de eerste helft laag houden en lekker combineren. Dan komt het helemaal goed.