JO15-2 haalt dubbele cijfers tegen Kickers '69

5 juni 2021 13:00

H. Rekelhof

Onbekend

Na acht maanden stond er eindelijk weer eens een echte wedstrijd op het programma voor de JO15-2. Na een lange periode van onderlinge (mix)wedstrijden was dit wel weer eens welkom. In de eerste wedstrijd voor de Regiocup namen we het op tegen Kickers '69 JO15-1. In de beker troffen we deze ploeg ook al. Toen wonnen we met 8-1.

Een aantal zaken waren belangrijk deze wedstrijd. De ontwikkeling die we door hebben gemaakt laten zien, de tegenstander niet onderschatten naar aanleiding van de vorige keer en vooral plezier hebben. Genieten van dat we eindelijk weer een echte wedstrijd mogen spelen. De basis bestond deze keer uit: Thijs Gerritsen; Stan, Tyler, Yazz, Justijn; Tristan, Thijs Gehlen, Mounir, Thijs van Koppen; Jesse en Yoren. Sem en Naud begonnen op de bank. Tieme en Jasper zijn geblesseerd, maar waren voor de support wel aanwezig.

Het begin van de JO15-2 was vlammend. De afgelopen periode is geoefend op een ingestudeerde aftrap en nu was het resultaat daar. Na 6 seconden voetballen kon Jesse de 1-0 al op het scorebord zetten. Van de vorige keer tegen Kickers wisten we dat ze er het eerste kwartier fel op zaten, maar het daarna minder werd. Nu hielden ze het langer vol, maar na 13 minuten stond het wel al 2-0. Thijs van Koppen zocht de achterlijn op en legde de bal perfect klaar voor Jesse, die de 2-0 binnen kon tikken. Een paar minuten later raakte Thijs de lat, waarna Mounir de rebound binnen kon schieten. 3-0.

Voor rust zagen we nog meer kansen om de score uit te breiden, maar ook een mogelijkheid voor Kickers om terug te komen in de wedstrijd. Een penalty werd naast geschoten, nadat onze keeper Thijs Gerritsen vlak voor het nemen van die pingel vakkundig tegen de spits zei dat hij in zijn hoofd zat. Thijs stuurde in het hoofd van de spits de bal te ver naast de paal, waardoor we de rust in gingen met een 3-0 voorsprong.

In de tweede helft kwamen Sem en Naud in de ploeg voor Mounir en Stan. Het verzet van Kickers was al snel na rust gebroken. Jesse scoorde direct na rust via een solo, waarbij hij vijf man van Kickers uitspeelde, de 4-0. Tien minuten later was het opnieuw Jesse die wist te scoren. Yoren zette goed door na een diepe bal en speelde breed op Jesse, die richting het lege doel kon lopen en de bal daar met een hakje in tikte. 5-0. En toen ging het hard.

Jesse was namelijk niet te houden vandaag. Na 49 minuten voetballen kopte hij uit een corner de 6-0 binnen. Maar Kickers kon hetzelfde. Aan de andere kant werd uit een corner ineens de 6-1 binnen gewerkt. Direct stond de JO15-2 weer op scherp. Twee minuten na de tegentreffer maakte Yoren de 7-1. Thijs van Koppen schoot een minuut later vanaf de linkerkant de 8-1 binnen. Weer twee minuten later maakte Jesse zijn zesde van de wedstrijd. Al zittend op de grond wist hij de bal erin te werken. 9-1. Thijs Gehlen zorgde voor de dubbele cijfers. Zijn schot van afstand betekende de 10-1. Jesse tekende voor het slotakkoord, door opnieuw met een hakje de bal in het lege doel te werken. 11-1.

Een ruime overwinning dus voor de jongens, die heel mooi voetbal hebben laten zien. Het was jammer dat de echte tegenstand de tweede helft weg was. Volgende week spelen we uit bij Altior. Eerder dit seizoen wonnen we daar met 0-2.