Vrouwen 1 wint eerste officiële wedstrijd

EMM'21 VR1

0 - 4

Nieuwkoop VR1

Competitie

Groep 3 29

Datum

4 september 2021 14:30

Scheidsrechter

G. Huigsloot

Accommodatie

Sportpark Alkemade Oost
Sportpad 11 -21
2371PP
ROELOFARENDSVEEN
tel. 071-3312957

Na de oefenpot van afgelopen dinsdag, wat een gouden zet is dat gebleken zeg!!, konden we donderdag trainen op een paar details die onze dames direct zouden helpen.
 
Nou en dat heeft geholpen! Wat stonden de dames positioneel goed, zeker bij balverlies staat het als een huis. Bij balbezit mag het allemaal nog wat vrijer en ruimtelijker, maar dat komt later wel. Wat heel goed ging was de bal het werk laten doen.. ENNN heel belangrijk niet achteruit lopen, durf te spelen en durf in te stappen. Echt wat een genot voor een trainert om te zien dat ze luisteren en handelen naar input.
Met heel mooi combinatievoetbal, nix geen lange ballen, nix niet trappen van afstand (Nou ja eentje dan, een vrije trap van een 20 meter in de kruising rekenen we ook goed hoor Lisa). Gewoon tikkie takkie voetbal, zo mooi om te zien! Nog mooier om te zien dat er nog steeds heel veel groeipotentie in zit.
 
Nu even in chronologische volgorde (want deze trainert draaft een beetje door), we begonnen wat afwachtend, wat kon de tegenstander? Maar na 15 minuten aftasten werd de schroom van ons afgeworpen en werd het langzaam met steeds meer lef gespeeld. Een balletje terug als er even geen ruimte was werd voor het eerst eens niet geschuwd. En toen gingen we naar voren, mooie driehoekjes op het middenveld, buitenspeler heel goed aanspelen, bal terugtrekken en afdrukken op doel. Dat leverde in de eerste helft gewoon twee strakke doelpunten op.
 
In de rust hoefden we niet veel te coachen, complimenten uitdelen dat is wat de trainertsz deden. Meiden/Dames je mag ze gewoon accepteren, niet verkleinen, we geven ze echt omdat jullie ze verdienden! Na rust hetzelfde veldbeeld, onze keepster kon geen klavertjes vier zoeken, want we speelden op kunstgras, maar ze heeft echt drie ballen gehad of zo. En ja die had ze gewoon zonder problemen, net als de keepster van dienst in de eerste helft! Met dezelfde driehoekjes als de eerste helft (tussen diverse anders speelsters) werd er nog een mooi velddoelpunt gemaakt. Met een beetje geluk en iets meer conditie had de stand nog wel hoger uit kunnen vallen.
 
Maar Meiden/Dames complimenten voor jullie inzet, beleving, teamspirit ! Together Everybody Achieves More.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!