Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Nieuwkoop heeft een moeizame seizoenstart achter de rug. De ploeg van trainer Manfred van den Bosch staat verdedigend goed, maar kan aanvallend geen vuist maken. Nieuwkoop staat na zeven wedstrijden op de voorlaatste plek, met slechts één gescoord doelpunt, dat ook nog eens uit een vrije trap was. Ditmaal wacht de zware thuiswedstrijd tegen nummer twee FC Oegstgeest.

Daar waar je mocht verwachten dat FC Oegstgeest als hoogvlieger het spel zou gaan maken op Sportpark de Dulen, viel het op dat de bezoekers erg afwachtend waren. Dit gaf Nieuwkoop de mogelijkheid om tot voetballen te komen. Na een kwartier resulteerde dit in de voorsprong. Na een scrimmage maakte Boy Vork de 1-0. Het eerste doelpunt van Nieuwkoop dit seizoen uit lopend spel.

Meer kansen volgden in het vervolg van de eerste helft. Na 23 minuten was Sam Vijfhuizen dichtbij een verdubbeling van de score, maar hij raakte de paal. De rebound was een prooi voor de keeper van Oegstgeest. Na een half uur kreeg Dave Verhage een goede mogelijkheid, maar zijn inzet vloog voorlangs. Diezelfde Verhage zette kort daarna goed druk op de achterhoede van de uitploeg, veroverde de bal, maar kon het niet afmaken.

Nieuwkoop had Oegstgeest bij de strot en zag dat de aanvoerder van de uitploeg na 37 minuten zijn tweede gele en dus rode kaart pakte. Daardoor kreeg Nieuwkoop een overtal op het veld. Vlak voor rust was Vijfhuizen opnieuw dichtbij de 2-0, maar oog in oog met de keeper schoot hij op de doelman. De ruststand was daardoor 1-0.

In de tweede helft was Oegstgeest een stuk feller dan in de eerste. Het zorgde er voor dat Nieuwkoop, ondanks het nummerieke overtal op het veld, moeite had met de tegenstander. Tot grote kansen wisten zij overigens niet te komen. Pas een kwartier voor tijd kwam de verlossing voor Nieuwkoop, toen Sallem Chemlali de 2-0 maakte.

In de slotfase kreeg Nieuwkoop nog kansen om verder weg te lopen van Oegstgeest, maar onder meer een 3 vs 2 situatie werd om zeep geholpen. Chemlali kon later zijn tweede goal maken, maar schoot van dichtbij over. De gemiste kansen zorgde er uiteindelijk voor dat de stand 2-0 bleef, maar het betekende ook de zeer gewenste en verrassende overwinning voor SV Nieuwkoop.

Nieuwkoop stijgt dankzij deze zege naar plek 13 en haakt aan bij de middenmoot. Nummer acht VVSB staat op slechts drie punten, waardoor er weer zicht is op de veilige plaatsen. Volgende week speelt Nieuwkoop thuis tegen nummer elf Be Fair.

Foto's van de wedstrijd, gemaakt door Kees Verhaar, zijn -hier- te vinden.