Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

De teller van Nieuwkoop 1 stond voorafgaand aan het duel tegen TAVV op zes ongeslagen wedstrijden. Helaas kwam daar op ongelukkige wijze een einde aan in de derby tegen onze buren uit Ter Aar.

In de opstelling van SV Nieuwkoop viel op dat Sem van Wijngaarden op doel stond. De doelman van de JO19-1 vervangt de geblesseerde Thomas Boekestein. De vaste keeper is zaterdagochtend nog getest, maar al snel bleek dat hij niet fit genoeg was. Bij TAVV zagen we oud-Nieuwkoop-spelers Sebastiaan van der Voorn, Jeffrey Pieterse en Dorus Boddeke in de basis staan.

De eerste echte grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor Niels van Rijn. De verdediger kopte goed in uit een hoekschop, maar zag zijn bal op de doellijn gekeerd worden door een TAVV-verdediger. Een volgende goede mogelijkheid was er voor Chiel Groenewoud, maar die had in de vijf meter te veel tijd nodig, waardoor een gigantische mogelijkheid op de 1-0 om zeep werd geholpen. Dan hebben we het wat betreft de grote kansen in de eerste helft eigenlijk wel gehad. TAVV kwam niet verder dan een schot naast en dus keken we vooral naar veel duels en spelverplaatsingen op het middenveld.

In het begin van de tweede helft zagen we lange tijd hetzelfde beeld. Toen de ban werd gebroken veranderde dit. Dit gebeurde overigens op erg ongelukkige wijze. Debuterende doelman Van Wijngaarden leek een rollende bal, die werd afgeschermd door een Nieuwkoopse-verdediger, makkelijk op te kunnen pakken, maar op zijn weg naar de grond raakte hij aan het grabbelen. De bal kwam los en TAVV-spits Eric van der Hout profiteerde optimaal. 0-1.

Dit was het startschot voor Nieuwkoop om actiever de aanval te zoeken. Na 65 minuten kreeg de thuisploeg twee enorme mogelijkheden. Thijs van der Zon kapte zijn tegenstander goed uit, maar schoot vervolgens op de benen van de keeper. De rebound van Dirk van den Haak kwam ook recht op de doelman af. In een omschakeling die een paar minuten later volgde bracht Van Wijngaarden ditmaal goed redding. Een rebound van TAVV werd door een Nieuwkoop-verdediger geblokkeerd.

In de slotfase bleef Nieuwkoop actief zoeken naar de gelijkmaker tegen het compact verdedigende TAVV. Ruimte werd gevonden toen de ingevallen Boy Vork de vrije Dave Verhage wist te vinden. Zijn schot ging naast. Een paar minuten later kreeg Sam Vijfhuizen van dichtbij een kans, maar opnieuw stond er een TAVV-verdediger in de weg. De uitploeg leek zichzelf overigens nog in de voet te gaan schieten, want vijf minuten voor tijd kreeg TAVV-speler Donny van der Neut twee gele kaarten. De eerste vanwege een overtreding, de tweede vanwege praten.

Dat de bal er niet in wilde kende vlak voor tijd een typerend momentje, toen Boy Vork á la Diego Maradona probeerde de bal met de hand erin te werken. Gele kaart en ook die poging ging overigens naast het doel. Een allerlaatste kans kreeg Nieuwkoop diep in blessuretijd, toen er een indirecte vrije trap kwam omdat de TAVV-keeper de bal ongeveer 30 seconden in zijn handen hield. Het kwam de doelman niet duur te staan, want hij wist redding te brengen op het schot van Vork.

Nieuwkoop verloor zodoende de derby tegen TAVV met 0-1. Het blijft op plek 8 staan in de stand. Er was ook nog een kansje om de periodetitel te pakken. CVC Reeuwijk speelde met 1-1 gelijk tegen VVC, waardoor de winnaar van dit duel het nacompetitieticket kon pakken. Deze is dus voor TAVV, waarvoor felicitaties.

Foto's, gemaakt door Kees Verhaar, zijn -hier- te vinden.