Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na een moeizame seizoenstart voor Nieuwkoop was er vorige week ineens de verrassende zege tegen FC Oegstgeest (2-0). Het heeft duidelijk vertrouwen gegeven aan de ploeg van Manfred van den Bosch, want een week later wordt ook Be Fair verslagen.  Bij Nieuwkoop ontbrak Joris Verweij voor dit duel, hij werd in de basis vervangen door Niels van Rijn.

In de openingsfase was Be Fair duidelijk de betere ploeg. Tot grote kansen kwamen de bezoekers echter niet. Twee pogingen werden relatief eenvoudig gestopt door doelman Thomas Boekestein. Na iets meer dan een kwartier meldde Nieuwkoop zich voor het eerst echt voor het doel van Be Fair. De bal viel aan de linkerkant van het strafschopgebied over de verdediging en voor de voeten van Sam Vijfhuizen. Hij twijfelde geen moment, haalde uit en zag de bal in de hoek van het doel verdwijnen. 1-0.

Zeven minuten later kreeg Nieuwkoop de gouden mogelijkheid om de score te verdubbelen, toen Thijs van der Zon in het strafschopgebied werd neergehaald. Boy Vork benutte deze kans vanaf elf meter door de bal hard en hoog in de linkerhoek te schieten. 2-0. Be Fair kwam er in deze fase nauwelijks meer aan te pas. Toch kwamen de bezoekers ineens terug in de wedstrijd, toen Tom de Vos de diepte in werd gestuurd en de uitkomende Boekestein in de korte hoek kon passeren. Dit leverde een ruststand van 2-1 op.

In de tweede helft werd het duel een stuk slordiger van beide kanten. Opvallend was dat veel simpele passes al verkeerd gingen. Dit leidde tot enorm veel balverlies over en weer. In de beginfase van de tweede helft zagen we een goede kant voor Vijfhuizen, maar de keeper bracht redding. Daarna kwam Be Fair beter in de wedstrijd, zocht het veelvuldig de aanval, maar kwam het niet tot grote kansen. Nieuwkoop kreeg de mogelijkheid om in de omschakeling wel tot kansen te komen. Dirk van den Haak kreeg een mogelijkheid tot schieten, maar zijn schot was te slap.

Nieuwkoop kwam in de slotfase flink onder druk te staan, maar de verlossing kwam vlak voor tijd. Be Fair leverde de bal door het midden in, waarna Vijfhuizen met een simpele pass vrij voor de keeper werd gezet. Met een hard schot in de hoek besliste hij het duel. 3-1. Boy Vork kreeg aan het einde van de blessuretijd nog de kans op een vierde treffer, maar voor een leeg doel kon hij zijn volley niet genoeg drukken, waardoor de bal net over de lat vloog. Zodoende was de eindstand 3-1. Nieuwkoop stijgt daardoor naar de tiende plek op de ranglijst en mag voorzichtig weer omhoog kijken.