Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na drie verloren derby's stond deze zaterdag de laatste derby van het seizoen op het programma. In eigen huis was Aarlanderveen de tegenstander van Nieuwkoop. De bezoekers zijn nog in de strijd om promotie en hebben de punten dus hard nodig. Nieuwkoop speelt eigenlijk nergens meer voor, maar wil de competitie wel goed afsluiten.

Doelman Thomas Boekestein keerde na blessureleed terug in het doel. Niels van Rijn haakte juist geblesseerd af. Jeffrey van Lith stond daardoor in de basis. Aarlanderveen heeft te kampen met veel blessureleed. Dat had als gevolg dat er slechts twee wisselspelers op de bank zaten.

Vanaf minuut één bleek Nieuwkoop de baas op Sportpark de Dulen. Aarlanderveen leek overdonderd door de felheid en de spelsnelheid waarmee Nieuwkoop voor de dag kwam. Vooral rechtsback Tim Bosma bleek een sleutelrol te spelen in de eerste helft, door als ver opkomende back voor chaos te zorgen achterin bij Aarlanderveen.

Chaos was het al na twee minuten, toen een terugspeelbal bijna een doelpunt van Sam Vijfhuizen opleverde. Dit kon nog ternauwernood voorkomen worden. Twee minuten later was het wel raak. Nieuwkoop kwam 3 tegen 2 te staan en Vijfhuizen maakte het uiteindelijk goed af. Na 17 minuten schoot Vijfhuizen een vrije trap van een meter of 25 de kruising in. Een schitterende en vroege 2-0.

De Aarlanderveen-verdediging bleef knoeien. Want kort na de goal kreeg Vijfhuizen door geklungel opnieuw een grote kans. Nu werd gemist. Aan de andere kant ineens een grote kans voor Alessio van der Straaten. Hij had te lang nodig om oog in oog met Boekestein tot een schot te komen, waardoor de doelman uit kon komen en kon redden.

Daarna gingen de ogen weer naar de andere kant, waar Aarlanderveen bleef prutsen. Geknoei tussen de verdedigers en doelman Van Veen leverde Dave Verhage een intikkertje in leeg doel op. 3-0. Een paar minuten later was het opnieuw juichen voor Nieuwkoop, toen Thijs van der Zon de bal binnen kon schieten. 4-0. Weer een paar minuten later was het Valentijn Oudijk die een voorzet van Bosma klungelig in eigen doel kopte. 5-0. Het Nieuwkoopse publiek begon zich steeds meer te vermaken. Het '10 10 10' klonk zelfs van de kant. De Aarlanderveen-fans vonden dit wel een mooi moment om een biertje open te trekken in de kantine en verdwenen massaal langs de lijn. Dat was voor hun maar goed ook, want vlak voor rust kopte Daan Zuijdervliet uit een hoekschop ook nog de 6-0 binnen. Wat een stand bij rust! Menig Nieuwkoop-fan zal zich even in de arm hebben geknepen.

In de tweede helft zagen we een ander Aarlanderveen. Het speelde een stuk beter en feller dan in de eerste helft. Nieuwkoop moest meer verdedigen en probeerde er af en toe uit te komen, maar speelde ook met het idee dat de zege al binnen was. Doelman Boekestein moest zich een aantal keer onderscheiden met reddingen, maar moest zich in minuut 74 gewonnen geven op een vrije trap van Thom Nouwens. 6-1. Dit was ook de eindstand op Sportpark de Dulen. Een ruime derbywinst!