3474KK
ZEGVELD
tel. 0348-691715

Op de eerste speeldag met regen vertrokken we naar Zegveld. De dames lieten even op zich wachten om de warming up te beginnen, de voorbespreking werd maar al te graag op de tribune gedaan.

Opdracht voor vandaag: Samen verdedigen --> samen aanvallen, maar vooral: zoek niet het fysieke duel op, maar laat de bal het werk doen. Dat laatste werd direct tot uitvoering gebracht en de tweede goede aanval (ja de tweede) zorgde in de 3e minuut al voor een 0-1 voorsprong. Dat verzorgde spel hielden we 20 minuten vol, zonder dat we de kansen benutten.

Na 20 minuten werden we slordiger, lieten we de directe tegenstander te veel los. Hierdoor kon Siveo hun spelletje spelen, ruimte maken op het middenveld en lange ballen op de twee spitsen. Dit deden ze goed en doordat we ruimte bleven geven werden we 15 minuten lang overlopen, met kans op kans voor de thuisclub. Diverse ballen op paal en lat, maar zeker ook onze nieuwe aanwinst Saskia op doel zorgde voor behoorlijk wat frustratie bij de tegenstander, die toch naar een 2-1 voorsprong wegliep.

Vijf minuten voor rust namen we het heft weer in handen. We maakten de ruimtes wat kleiner, maar vooral ging de bal het werk weer doen. Net voor rust kopte Dena de bal na een vrije trap geweldig langs die keeper in het netje ---> 2-2 ruststand.

Na rust speelden we veel constanter en kreeg Siveo maar een minuut of tien de ruimte om de lange bal te spelen. Een aantal zeer mooie aanvallen, baltempo hoog en nette driehoekjes zorgden voor nog twee uitgespeelde doelpunten. Vandaag scoorden we echt allemaal een zeer ruime voldoende, als team gezamenlijk nog een hoger punt! De trainerts hebben echt hele mooie dingen gezien! Als we dan toch een positief opbouwend stukje kritiek zouden moeten geven: We laten onszelf nog af en toe verleiden om met de tegenstander bezig te zijn en niet met de bal. Maar ook dat zien de trainerts langzaam minder worden. Al met al dik verdiende 3 punten mee naar Nieuwkoop