MO17-1 wint ook ruim van Floreant - SV Nieuwkoop

MO17-1 wint ook ruim van Floreant

Nieuwkoop MO17-1

6 - 1

Floreant MO17-1

Ashani Sital (schot)
10'
23'
... (schot)
29'
31'
Meike Kuijf (schot)
42'
44'
55'

Competitie

2e klasse 03

Datum

2 oktober 2021 11:00

Scheidsrechter

C. Broer

Accommodatie

Sportpark De Dulen
Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Zaterdagochtend om 11 uur trapten we af tegen Floreant en de meiden hadden er zin in en waren fel.

Binnen de eerste minuut schoot Meike al onderkant lat en stuiterde net voor de lijn en de keeper kon hem pakken. Maar de waarschuwing was afgegeven. Maar in plaats van door te pakken werden we wat slordig en te gehaast. Onnodig balverlies, maar daar maakt Floreant geen gebruik van tot de 1-0 van Ashani haar schoen kwam.

Toen gingen alle neuzen weer dezelfde kant op en dat was riching doel van Floreant. Er werd weer gevoetbald op de manier dat de trainers graag zagen. Soms nog wel wat te gehaast en slordig en dat zorgde ook voor een snelle counter van Floreant... en daar was de 1-1. De meiden pepten elkaar onderling weer op en zette een tandje bij. Dat resuteerde in dat Floreant terug gedrongen werd op hun eigen helft. De druk werd groter van onze oranje meiden en Floreant kwam niet meer voorbij onze verdediging (Chiara, Indy, Lesley en Amber) die weer als een blok stond.

Tot Julia de bal in haar voeten kreeg en genadeloos de bal in de korte hoek plaatste. 2-1. Niet veel later schoot Jaimy van buiten de 16 een geplaatst schot en dat was de 3-1. In de rust de meiden verteld dat we meer rust in het veld wilden en daar hadden ze naar geluisterd. Tessa, die er in gekomen was voor Amber, gaat steeds meer haar draai in het team vinden en deed het erg goed op de rechtsback positie. Ze had haar tegenstander in de binnenzak.

We gingen verder waar we gebleven waren en de kansen bleven komen. Nina lanceerde een snoeihard schot, maar die werd net gekeerd door de keepster. Meike schoot een minuut later de 4-1 erin. Vervolgens een mooie loopactie van Leona, die op volle snelheid naar de achterlijn ging, maar kon door een corecte schoudergooi de bal daardoor niet voor krijgen. Door die gooi moest ze even bijkomen en kwam Marit voor haar in de plaats op het veld. Lesley trapte weer een perfecte corner richting doel en Marit stond precies goed voor de afvalende bal en maakte er 5-1 van. Maar de meiden vonden het nog niet genoeg en de combinaties werden beter. Floreant kwam er niet meer aan te pas en het kaarsje ging uit toen Jaimy met een afstandsschot de 6-1 maakte.

Met deze stand maakten we wat andere wissels dan normaal en ging Britt op de plek van Jaimy spelen. Wat ook erg goed uitpakte. Noah heeft het niet heel druk gehad in het doel, maar als ze wat moest doen deed ze het perfect, die heeft super staan keepen. Verdiende uitslag en twee hele trotse trainers. Een genot om naar te kijken.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!