MO15-1 voegt zich bij bovenste plekken na zege tegen Sportlust '46

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Om 11 uur trapten we af onder leiding van scheidsrechter Hans met best wat ouders langs de lijn. Helaas voorlopig de laatste keer met publiek.

We gingen meteen weer vol in de aanval, waarbij het wel direct al oppassen bleef voor de snelle counters. De gekozen tactiek waarbij we één centrale verdedigster steeds in laten schuiven richting het middenveld werkte in balbezit wederom goed, maar verdedigend leverde dat wel een probleem op door de snelheid bij Sportlust voorin.

Zo waren er kansen aan beide kanten, maar scoorden wij vanuit een goede aanval over rechts. De steekpass op Thirza die een goede voorzet had naar de tweede paal waar Patrycja hard binnen schoot. Daarna scoorde Thirza fraai de 2-0 uit een steekpass waardoor ze vrij werd gespeeld in de 16m.
Voor rust verslikten we ons toch een keer in 1 van de counters waardoor het bij rust 2-1 stond.

Nieuwe afspraken gemaakt in de rust om het counter gevaar te bestrijden en dat lukte. Het resultaat was nul echte kansen voor Sportlust in de 2e helft op een vrije trap en wat corners na. Corners weggeven is wel een leerpunt nog 😀 We kregen zelf veel kansen op meer treffers en gelukkig werden er ook nog twee benut. Thirza frommelde de bal in de korte hoek binnen voor de 3-1 en de 4-1 werd fraai door Esra vanaf de rand 16 in de verre hoek geplaatst.

Prima overwinning en daardoor stevig in de top 4. Komende weken tegen de nummers 2, 3 en 6. We gaan er alles aan doen richting plek 2 of zou het dan toch nog kunnen?