Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Nieuwe fase, nieuwe kansen. Na een eerste competitiedeel in de 1e klasse, moet de JO15-1 nu verder in de 2e klasse. Ook in deze fase spelen we zes wedstrijden, te beginnen met een duel tegen DONK JO15-1. Deze ploeg moest net als ons afscheid nemen van de 1e klasse, dus naar verwachting een gelijkwaardige tegenstander.

We moesten het op deze regenachtige zaterdagmiddag doen zonder Luuk, maar met Milan Siebers uit de JO13-1 weer bij het team. Vorige week nog scorend in het oefenduel tegen Alphia en vandaag bij ons als invaller beginnend op de bank. Naast hem op de bank begon Tieme, die na een kleine twee maanden blessureleed weer terug is. De opstelling was als volgt: Thijs Gerritsen; Naud, Milan de Jong, Olivier, Justijn; Thijs Gehlen, Salah, Daan; Senna, Yoren en Floor.

De beginfase was even zoeken voor Nieuwkoop. DONK speelde erg verdedigend, maar ondanks dat lag er veel ruimte achter de verdediging. Het duurde even voordat het team door had dat daar veel te halen zou zijn vandaag. Een eerste kans zagen we van de voet van Thijs Gehlen komen. Zijn schot vloog naast. Na tien minuten werd de ban gebroken. Daan vond de ruimte achter de verdediging, kreeg de bal mee en maakte beheerst af. 1-0.

Na twintig minuten voetballen volgde tot aan de rust de sterkste fase van Nieuwkoop. Thijs Gerritsen hield de voorsprong op het scorebord door oog in oog met de spits de bal knap tegen te houden. Vervolgens was het woord aan onze aanvallers. Yoren werd de diepte ingestuurd, maar schoot één op één met de keeper over. Thijs Gehlen kwam ook in scoringspositie, maar tikte de bal naast. Vervolgens kreeg ook Daan nog drie kansen om zijn tweede doelpunt te maken. Twee keer lag de keeper in de weg en een derde keer, oog in oog met diezelfde doelman, schoot hij naast. Zo gingen we de rust in met een 1-0 voorsprong, maar had het eigenlijk toch al 4-0 of 5-0 moeten staan.

In de rust werden nog hangijzers meegegeven voor hoe we gebruik konden maken van de ruimte die DONK liet vallen. Dit leverde heel snel na rust al resultaat op. Floor werd de diepte ingestuurd en gaf de bal vervolgens af op Tieme, die van dichtbij de 2-0 binnen kon tikken. Een lekkere binnenkomer voor hem, nog geen minuut na zijn rentree binnen de lijnen. Een minuutje later was het Floor die het ook maar eens ging proberen. Haar harde schot spatte uiteen op de lat.

Na deze felle openingsfase van Nieuwkoop was het DONK dat brutaler werd. Ze gingen feller de duels aan en we kregen het steeds een beetje lastiger. Dit resulteerde ook in de 2-1 en daar schrokken we toch wel weer even van wakker, want direct daarna begonnen we weer tot kansen te komen. Tieme werd van achteruit goed de diepte ingestuurd, legde de bal af op de naar binnen gekomen Senna, maar zijn schot stuiterde net naast de verkeerde kant van de paal. Ook Daan kreeg opnieuw twee kansen, maar zag de bal twee keer naast vliegen. Milan Siebers, inmiddels ook binnen de lijnen, schoot nog op de paal. Acht minuten voor tijd was daar wel eindelijk het bevrijdende doelpunt. Floor werd opnieuw de diepte ingestuurd, gaf voor op Daan en hij maakte de 3-1. De drie punten lagen ineens voor het grijpen.

Maar je krijgt de bloemen pas bij de finish. Dat bleek vandaag wel. Want twee corners en wat gerommel in het strafschopgebied later stond het toch ineens 3-3. Dan zijn de druiven erg zuur en zien we ineens het repeterende verhaal van de 1e klasse ook terug in de 2e klasse. In de kleedkamer was het ongeloof dan ook groot. Benadrukt werd vooral ook het positieve van vandaag. Laten we dat en de verbeterpunten meenemen naar het volgende duel, uit tegen ARC volgende week.