Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na één overwinning en twee nederlagen stond voor de JO15-1 zaterdag de vierde wedstrijd op het programma van de voorjaarscompetitie. Het laatste duel voordat we aan de 'returns' beginnen. Ditmaal stond het duel tegen ESTO op het menu, een ploeg die één puntje boven ons stond. De JO15-1 was gretig, zeker na de nederlaag van vorige week in de laatste minuut tegen EMM. We wilden iets rechtzetten.

We moesten het deze wedstrijd nog doen zonder Tieme. Yoren was er na een weekje corona wel bij en we konden Mounir uit de JO17-2 lenen als extra versterking. We gingen van start met deze opstelling: Thijs Gerritsen; Naud, Milan, Luuk, Justijn; Thijs Gehlen, Olivier, Daan; Senna, Salah, Floor.

Nieuwkoop begon sterk aan het duel en had binnen een aantal seconden al een gat in de verdediging van ESTO gevonden. Op het laatste moment werd een schot op doel voorkomen. Dat er ruimte lag achter en in de verdediging van onze bezoekers was al heel snel duidelijk, want nog binnen de minuut gaf Salah een geweldige bal op de vrije Daan, die via de keeper binnenschoot. Een vroege 1-0! Een snelle reactie leek er ook te komen, maar Thijs Gerritsen bracht goed redding op een inzet van dichtbij.

Het was vooral strijden in de eerste helft, op een moeilijk bespeelbaar veld. Een tegenvaller was dat Luuk met een blessure de strijd vroeg in het duel moest staken. Hij werd vervangen door Mounir. Maar strijd werd er geleverd. Er werd gevochten voor elke bal en er werd constant het maximale uitgehaald. De kansen waren wel schaars, maar Salah en Senna deden allebei een poging om de score te verdubbelen. Aan de andere kant greep Thijs twee keer goed in bij een mogelijkheid van ESTO. Drie minuten voor de rust kreeg Mounir op randje strafschopgebied een afvallende bal voor zijn voeten uit een hoekschop. Hij twijfelde geen moment en schoot direct op doel. Met succes, want de bal eindigde in de hoek. 2-0!

Het was cruciaal om scherp uit de rust te komen, omdat we in die fase veel goals tegen hebben gekregen dit seizoen. We voetbalden ons al snel naar een grote kans, maar Mounir schoot uiteindelijk over. Direct daarna ging ESTO zich melden in de wedstrijd en kregen ze ineens vier kansen in vijf minuten tijd. Helaas voor ons vloog één van die kansen binnen. 2-1. Even dreigden we de grip op de wedstrijd te verliezen, maar in de 54ste minuut zette invaller Yoren goed druk, waarna de bal uit de kluts bij Mounir terecht kwam. Hij kon de bal in het lege doel tikken. 3-1.

We leken de wedstrijd zo goed als in de tas te hebben, maar vijf minuten voor tijd werd het toch weer spannend. Een schot van ESTO viel binnen. 3-2. We moesten de laatste vijf minuten toch gaan knokken voor de winst. Opluchting was er echter nog voor het laatste fluitsignaal, want twee minuten voor tijd zorgde Daan met een goede pass in de diepte ervoor dat Yoren één op één kon met de doelman van ESTO. Hij faalde niet en maakte de 4-2.

Een heerlijke en belangrijke overwinning, behaald met prima voetbal en goede vechtlust. Het team verdient een groot compliment hiervoor. Ook een compliment voor scheidsrechter Hamza, die goed floot, ook al dachten ze er bij ESTO anders over. Dank ook Mounir voor het meedoen! Halverwege de voorjaarscompetitie staan we op de derde plek, met uitzicht op koploper Sportlust en nummer twee EMM. ESTO en ARC zijn ook nog in de buurt, maar wel onder ons. We hebben dus nog genoeg om voor te spelen. Volgende week oefenen we thuis tegen Bernardus.