Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na de coronastop en winterstop werd zaterdag 29 januari de nieuwe competitie gestart door de JO15-1. Het komende half jaar spelen we in een poule met ARC JO15-2, Sportlust '46 JO15-2, ESTO JO15-1 en EMM '21 JO15-1. We spelen twee keer tegen elke tegenstander. EMM en ARC zijn twee bekenden, want daar zaten we ook bij in de poule toen we in de eerste fase laatste werden in de 1ste klasse. Na een eerste plek in de 2de klasse zijn we nu weer terug in de 1ste klasse.

In die eerste fase was een veel terugkomend probleem dat we beter waren dan onze tegenstander, meer kansen kregen, maar die niet scoorden. De tegenstander deed dit erg makkelijk. Na een goede reeks op een iets lager niveau hoopten we de sterke ontwikkeling van het team mee te nemen naar de nieuwe competitie. Na twee weken met corona- en quarantainegevallen waren we gelukkig compleet voor het duel tegen ARC. De opstelling was als volgt: Thijs Gerritsen; Naud, Luuk, Milan, Justijn; Olivier, Thijs Gehlen, Salah; Daan, Yoren, Tieme. Floor en Senna begonnen op de bank.

Van het vorige duel tegen ARC wisten we nog hoe zij ongeveer speelden. We wisten ook dat we toen eigenlijk beter speelden, maar wel 3-0 verloren. Vol goede motivatie gingen we deze zaterdag voor revanche. We schoten dan ook uit de startblokken. Binnen een minuut kregen we een eerste kans. Na een goede voorzet van Tieme tikte Yoren de bal net naast.

Na tien minuten werd Salah goed de diepte ingestuurd, omspeelde de keeper en kon de bal vervolgens in het doel schuiven. Een vroege 1-0! Een kleine tien minuten later kon Salah opnieuw vrij voor de doelman van ARC verschijnen, kwam er opnieuw voorbij en maakte opnieuw beheerst af. 2-0. ARC kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Onze bezoekers probeerden in de omschakeling de bal heel snel naar voren te spelen. Het oogde vooral heel gevaarlijk wat ze deden, maar tot echte kansen kwamen ze nauwelijks. In de eerste helft schoten ze één keer richting het doel van onze Thijs, maar de bal ging naast.

In de rust werden nog wat puntjes bijgeschaafd, maar vooral ook gezegd dat we er nog niet waren. Scherp blijven, maar vooral ook scherp de rust uit komen. Zo kregen we ook al snel onze eerste kans. Yoren schoot de bal van afstand net naast. Toen ging het toch ineens mis aan de andere kant. Slordig balverlies werd gevolgd door een domme overtreding, waardoor ARC een penalty kreeg. Deze werd benut, waardoor het toch ineens 2-1 stond. Dit zorgde niet voor paniek bij Nieuwkoop, want een minuut later werd de hoop van onze gasten alweer de kop ingedrukt. Een mooie pass van Yoren kwam terecht bij Salah, die de bal langs de ARC-doelman tikte en zijn hattrick compleet maakte. 3-1.

In het laatste half uur zagen we weinig kansen meer. Het voetballen werd erg lastig gemaakt door de harde wind, die schuin op het veld stond. ARC verloor in de laatste fase nog twee spelers aan een blessure en een speler door een gele kaart en een bijhorende tijdstraf. Toen de gasten nog maar met acht man op het veld stonden, werd er afgefloten en waren de eerste drie punten van de competitie een feit.

Het team verdient een groot compliment voor deze zege. We hebben laten zien dat we het wel degelijk kunnen in de 1ste klasse, met goed en herkenbaar voetbal. Uiteraard zijn er nog puntjes om aan te werken, maar het ziet er echt steeds beter uit. Hopelijk kunnen we mooie dingen gaan laten zien in deze poule. Het vervolg moet wel even wachten, want doordat we met een oneven aantal teams in de competitie zitten, spelen we volgende week geen competitie. Daarom oefenen we uit bij Bernardus.