Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Na een weekje zonder wedstrijd stond zaterdag voor de JO15-1 de eerste 'terugwedstrijd' op het programma van deze competitie. Want alle ploegen treffen we twee keer. Sportlust '46 was de gelukkige deze zaterdag en dus meldden we ons rond 12 uur braaf in Woerden. We wisten op voorhand dat het een lastig duel zou worden, want thuis verloren we 3-2 en we zagen toch wel dat Sportlust de sterkste ploeg uit de competitie was.

We moesten het deze zaterdag doen zonder Justijn, die helaas met corona thuis zit (beterschap). Ook invaller Lucas moest helaas ziek afhaken (ook beterschap). Twaalf man dus voor deze wedstrijd. In de kleedkamer vooraf werd gezegd dat pijntjes dus zoveel mogelijk even verbeten moesten worden. De opstelling was als volgt: Thijs Gerritsen; Naud, Luuk, Milan, Floor; Olivier, Thijs Gehlen, Salah; Daan, Yoren, Tieme. Senna begon op de bank.

Wat opviel was dat er een heel ander Sportlust op het veld stond dan toen we thuis tegen ze speelden. Later in de wedstrijd zouden we er overigens achter komen dat ze spontaan konden transformeren tot een heel ander team, maar daarover later meer. Al snel viel op dat de thuisploeg hun backs heel hoog liet spelen, waardoor er constant maar twee man achterop stonden. Wij kozen ervoor om iets verder terug te zakken om die druk op te vangen. Aanvallend werd het counteren dus. En hoe. Na acht minuten braken we voor het eerst echt uit. Yoren kreeg de bal goed mee de diepte in en was er net iets eerder bij dan de uitkomende keeper. Een tikje was genoeg om hem te verslaan. 0-1.

De Sportlust verdediging bleek zo lek als een mandje, want een minuut later kon Salah in alle vrijheid oog in oog met de keeper verschijnen. Ditmaal wist de doelman wel te redden. Dat deed hij ook toen Daan even later een poging ondernam. Aan de andere kant wist Sportlust zich na een kwartier ineens door onze verdediging te spelen. Er werd op de paal geschoten. Even schrikken dus. Maar de beste reactie die je kon geven, gaven we ook. Na een omschakeling, wat heen en weer passen, kwam de bal randje strafschopgebied uit bij Yoren. Met een droge schuiver maakte hij 0-2.

We wisten optimaal te profiteren van de fouten van Sportlust. Met veel strijd en inzet waren we ze echt de baas. Na 18 minuten een corner van Tieme, die de bal perfect neerlegde op de voet van Salah. Intikken geblazen en dus 0-3. Dit was het teken voor Sportlust om toch maar even iets feller te gaan spelen. We kregen het iets moeilijker en Sportlust kreeg wat kansjes, maar wij waren duidelijk effectiever. Weer een omschakeling en weer raak. Ditmaal de pass van Yoren en de goal van Salah. 0-4. Het had nog mooier kunnen worden, maar Thijs Gehlen miste vlak voor rust een 1 op 1 mogelijkheid.

Eenmaal in de kleedkamer moesten we toch even bijkomen. 0-4 voor tegen de, in onze ogen, sterkste ploeg in de competitie. Belangrijk: we zijn er nog niet. Dat bleek ook wel. Want Sportlust transformeerde zich in de rust tot een ander team. Er waren vier spelers van hun JO15-1 ingekomen en spelers van de JO15-2 mochten lekker een helft op de bank zitten. Zo kun je ook beleid voeren. Wij kregen het er in ieder geval moeilijk mee. Een van de lange centrale verdedigers pingelde namelijk zo door ons veld heen en werd uiteindelijk neergehaald door één van onze verdedigers. Penalty en 1-4.

Doelman Thijs Gerritsen moest zich in deze fase een paar keer onderscheiden met wat reddingen, maar we hadden het flink lastig met de transformatie van Sportlust. Een extra tegenvaller was dat Milan uitviel met een gebroken sleutelbeen. Helaas zijn we hem voorlopig dus even kwijt. De opluchting kwam zes minuten voor tijd. Weer een omschakeling. Ditmaal was het Yoren die de bal via de handen van de keeper binnenschoot. Hattrick voor hem en 1-5. Een van de pingelaartjes uit de JO15-1 van Sportlust zette de eindstand uiteindelijk op 2-5.

Een heerlijke zege tegen een lastige tegenstander. Dankzij deze overwinning staan we tweede in de poule, op twee punten van koploper EMM '21. Bijkomend voordeel is dat wij een wedstrijd minder gespeeld hebben dan al onze concurrenten. De strijd om het kampioenschap hebben we dus ineens in eigen hand, dankzij twee overwinningen op rij. Wie had dat een half jaar geleden gedacht. Het levert in ieder geval twee trotse trainers op en iets moois om voor te spelen. Helaas voorlopig wel even zonder Milan. Veel beterschap voor hem!