MO17-1 wint eerste wedstrijd in 1e klasse - SV Nieuwkoop

MO17-1 wint eerste wedstrijd in 1e klasse

Voorschoten`97 MO17-1

1 - 4

Nieuwkoop MO17-1

22'
Meike Kuijf (schot)
31'
Noah Flier (schot)
54'
Meike Kuijf (schot)
... (intikker)
60'
77'

Competitie

1e klasse 01

Datum

29 januari 2022 11:45

Scheidsrechter

J. van Duivenboden

Accommodatie

Sportpark Adegeest
Weddeloop 6
2253ST
VOORSCHOTEN
tel. 071-5614863

Eindelijk mochten we vandaag weer starten met de competitie en gelukkig ook weer met publiek erbij. De meiden hadden er zin in en door op het laatste moment nog een afmelding te krijgen werd Thirza heel snel bij het team gevoegd.

Om 11.45 trapten we af in het zonnige maar winderig Voorschoten. Voorschoten ging vanaf het begin vol druk zetten en probeerde zo onze meiden foutjes te laten maken. Maar we hadden ze juist opdracht gegeven om veel druk te zetten bij de balbezit van de tegenstander en dat deden ze ook goed. Hoge ballen geven was een uitdaging, want door de wind wist je nooit waar die terecht kwam.

Het was een erg leuke wedstrijd om te zien. Er werd veel op het middenveld uitgevochten met hier en daar een poging richting doel. Wel waren wij meer in balbezit en de schoten op doel kwamen meer van onze kant dan van Voorschoten. Meike maakte na ongeveer 20 min dan ook terecht de 0-1.
Maar Voorschoten bleef goed druk zetten en stelde Britt af en toe goed op de proef, maar die stond als een ster te keepen. Goede reddingen en reflexen zorgden dat haar doel schoon bleef. Na een mooie aanval over links en goed combi-spel kreeg Noah de bal voor haar rechter en zette de 0-2 op haar naam.

In de rust de meiden verteld dat ze echt goed stonden te spelen en dat ze op deze manier door moesten gaan en eigenlijk nog een tandje erbij voor meer voetbal vrijheid. En dat deden ze ook zeker, we begonnen erg sterk in de 2e helft met een paar kansjes. Maar de wind was ook wat sterker geworden daar hadden de meiden wel last van, want we speelden nu tegen de wind in. Hoge ballen kwamen gewoon terug en Voorschoten had dat ook door en ging veel lange ballen geven.

Toch lukte het ons. Met een mooie opzet van Soraya naar Thirza die links langs de lijn gingen en meike in de 16meter bereikte en die maakte zo de 0-3. De lange ballen van Voorschoten werden wel gevaarlijker en die kwamen ook aan. Zo kwamen er twee van Voorschoten tegenover Britt. Zij maakten de 1-3. Na een corner van Voorschoten die goed voor het doel kwam en via Britt de paal en weer Britt werd toen weggewerkt. Het bleek dat de bal er echt niet meer in mocht voor hun. Wij gingen nog iets versnellen en daar had Voorschoten geen antwoord meer op. Na mooi samenspel van de meiden en scherpte kwam de bal via Meike bij Jaimy. Die kaatste hem door naar Julia en die schoot de 1-4 binnen. Dat was ook de eindstand.

Eerste puntjes zijn weer binnen. Door het goede voetbal wat de meiden hebben laten zien en het goede samen werken. Top gedaan. Thirza bedankt voor het mee doen je heb het super gedaan. De meiden en trainers waren erg blij dat je er bij was. Op naar volgende week uit tegen EMM'21.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!