Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na twee belangrijke zeges tegen VVC en Gouda kan Nieuwkoop voorzichtig omhoog kijken. In ieder geval kunnen de onderste plaatsen ver uit zicht verdwijnen als er wordt gewonnen van naaste concurrent Sporting Leiden.

Trainer Manfred van den Bosch moest die zege proberen te behalen zonder Boy Vork. De middenvelder was er zaterdag niet bij. Job Stolk, Jeffrey van Lith en Dave Verhage vormden het middenveld.

Het was Sporting Leiden dat fel uit de startblokken schoot en in de eerste paar minuten direct het Nieuwkoopse doel zocht. Meer dan een schot hoog over en een bal voorlangs leverde dit niet op. Nieuwkoops gevaar was er na 10 minuten, toen een bal uiteen spatte op de paal. Na die eerste kans drukte Nieuwkoop de bezoekers ver terug op eigen helft. Echt grote kansen leverde dit niet op. Wel zagen we een mogelijkheid uit een vrije trap, maar de bal werd door de doelman van Sporting over het doel getikt.

Na de sterke fase van Nieuwkoop ging Sporting Leiden weer meer van zich afbijten en ging het gelijk op. Doelman Thomas Boekestein moest redding brengen op een hard schot. Aan de andere kant kon Sam Vijfhuizen vrij inkoppen, maar mikte recht op de keeper. Vijf minuten voor rust werd de ban gebroken. Uit een hoekschop kopte Niels van Rijn de bal fraai binnen. 1-0. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was erg stroef, met weinig kansen. Zo nu en dan zagen we een speldenprik van één van de teams. In de 64ste minuut zagen we bijvoorbeeld Dave Verhage naast schieten. Het was wachten tot Sporting Leiden meer risico zou gaan nemen en Nieuwkoop eventueel het duel kon gaan beslissen.

Een kwartier voor tijd bracht Sporting Leiden een extra aanvaller het veld in, in de plaats van een verdediger. Hierdoor kwam er voor Nieuwkoop meer ruimte. Dit resulteerde al snel in een grote kans voor Thijs van der Zon, die de keeper testte met een fraaie volley. In de 80ste minuut was het wel raak. Thijs van der Zon tikte aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal langs de ver uitgekomen doelman van Sporting, waarna Sam Vijfhuizen de bal in het lege doel kon tikken. 2-0. Een paar minuten later volgde de kers op de taart, toen Dave Verhage een penalty kreeg. Deze werd keurig in de linker bovenhoek geschoten door Thijs van der Zon. 3-0. Dit betekende ook de eindstand.

Opstelling SV Nieuwkoop: Thomas Boekestein; Rick Pouw, Niels van Rijn, Joris Verweij, Sem Meertens; Job Stolk (82' Sallem Chemlali), Dave Verhage (84' Hein Bosma), Jeffrey van Lith (74' Daan Zuijdervliet); Thijs van der Zon, Sam Vijfhuizen, Chiel Groenewoud.