Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na de nederlaag bij RKDES kon SV Nieuwkoop zich op eigen veld gaan proberen te herpakken tegen Sporting Leiden. Eerder dit seizoen speelde het met 1-1 gelijk tegen deze stugge ploeg, die de tiende plaats op de ranglijst bezet. Het werd uiteindelijk een moeizame zege op Sportpark De Dulen.

In de openingsfase was het al snel even schrikken voor Nieuwkoop. Na een klutssituatie belandde de bal namelijk direct op de paal bij het doel van Thomas Boekestein. Aan de andere kant van het veld lag er duidelijk veel ruimte achter de verdediging van Sporting Leiden. Hun assistent-scheidsrechter heeft zich de hele wedstrijd warm kunnen vlaggen. Nieuwkoop ging niet slim met de buitenspelval van de bezoekers om, maar hier en daar werd ook wel wat gepikt door de assistent van dienst. Dat gebeurde niet in de 6de minuut, toen Robin Voorend vrij voor de doelman kwam te staan. Hij schoot de bal beheerst in de rechterbenedenhoek. Een vroege 1-0 voorsprong dus voor Nieuwkoop.

Sporting Leiden reageerde snel. Dat deden ze met een fraaie treffer. Uit een hoekschop werd de bal vanuit de lucht met een mooie boog het doel ingeschoten. Zo stond het vrij snel alweer 1-1. Na een kwartier voetballen kon Nieuwkoop opnieuw richting de Leidse-doelman. Hij kwam ver zijn doel uit en probeerde de poging van Hamza Elmaraije daar onschadelijk te maken. Dat lukte hem met de buik, maar volgens de scheidsrechter deed hij dat met de arm. Met als gevolg dus een rode kaart. Uit de beelden die het camerasysteem voor de tribune maken, bleek overigens dat de doelman de bal inderdaad met de buik speelde. Sporting Leiden moest in ieder geval door met tien man, want een VAR is er in de 3de klasse niet.

Ondanks het vroege numerieke overtal had SV Nieuwkoop moeite om dit in de rest van de eerste helft om te zetten in kansen. Laat staan in doelpunten. Wat niet meehielp is dat er veel blessurebehandelingen waren aan de kant van Sporting Leiden, waardoor het duel veel stillag. Een aantal kansen waren er wel. Bijvoorbeeld via Elmaraije, Voorend en de immer actieve Dave Verhage. Toch was de ruststand 1-1.

In de tweede helft moest het gaspedaal dus ingedrukt gaan worden door Nieuwkoop. Sam van der Hoorn begreep deze boodschap en kreeg direct een goede kans. Hij kroop knap langs twee man, maar schoot uiteindelijk voorlangs. Na 57 minuten voetballen kwam Nieuwkoop weer op voorsprong. Voorend schoot de bal vanuit de dropkick geweldig in de rechterbovenhoek. 2-1.

Hierna bleven de kansen volgen om het duel in het slot te gooien. Boy Vork en Verhage schoten naast en Elmaraije raakte de lat. De beslissing wilde nog niet vallen. Ondertussen probeerde Sporting Leiden vanuit de omschakeling tot gevaar te komen. Dat lukte de bezoekers alleen uit een vrije trap, die net naast het doel van Boekestein stuiterde. Omdat ook de tweede helft veel blessurebehandelingen nodig waren bij Sporting Leiden, kwam er flink wat extra tijd bij. In die blessuretijd wist Nieuwkoop het duel definitief te beslissen. Verhage beloonde zichzelf voor zijn harde werk en maakte de 3-1.

Drie moeizame punten voor Nieuwkoop, maar die kunnen aan het einde van de rit het belangrijkst zijn. De ploeg van trainer Boris van Es behoudt de koppositie in de competitie en in de periode. Het volgende duel staat pas op de planning voor zaterdag 4 maart. Dan komt SCW op bezoek op De Dulen.

Opstelling SV Nieuwkoop: Thomas Boekestein; Noë Esselink, Mike Boelee, Sem Meertens; Thijs van der Zon, Joris Verweij (46. Niels van Rijn), Sam van der Hoorn, Boy Vork, Dave Verhage (81. Sam Vijfhuizen); Hamza Elmaraije, Robin Voorend.