Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Voor SV Nieuwkoop naderen nu de belangrijke weken in dit seizoen. De ploeg van Boris van Es staat bovenaan in de 3e klasse en zit in de kwartfinale van de beker. Deze zaterdag stond, om te beginnen, de wedstrijd tegen nummer drie Blauw-Zwart op het programma. Dit leverde een 1-1 gelijkspel op.

Nieuwkoop startte deze wedstrijd met Hamza El Marajie op het middenveld en Robin Voorend en Sam Vijfhuizen in de voorhoede. Dit betekende dat Joris Verweij plaats moest nemen op de bank.

Al vroeg in het duel was het Blauw-Zwart dat een uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen. Een poging van afstand werd door doelman Thomas Boekestein voor de voeten van de Wassenaarse spits geduwd, die de bal met een leeg doel voor zich over schoot. Veel Nieuwkoops gevaar konden we in de eerste 25 minuten niet noteren. Het was vooral een tactisch steekspel. Met nog twintig minuten te gaan in de eerste helft werd het gaspedaal ingedrukt door de oranjehemden.

Een kans was er voor El Marajie, na een goede combinatie met Sam van der Hoorn. Het schot van de aanvaller was echter te slap en dus kon de keeper eenvoudig redding brengen. Kort hierna was het Voorend die de bal raak kopte, maar hij zou dat hebben gedaan in buitenspelpositie. Doelpunt afgekeurd dus. Kort hierna tikt El Marajie voorlangs en een pegel van Thijs van der Zon kon maar net worden gered door de keeper. Uiteindelijk was het niet meer te houden voor Blauw-Zwart. Een vrije trap van Boy Vork werd ingetikt door Dave Verhage, die de keeper redding zag brengen. De rebound viel voor de voeten van Voorend en hij faalde niet. 1-0.

De tweede helft bleef net als de eerste helft een lange tijd zonder echte grote kansen. Het spel ging heen en weer. Vijfhuizen was met een vrije trap in de korte hoek dichtbij een treffer. Blauw-Zwart kreeg een mogelijkheid, maar zag Boekestein redden. Een kwartier voor tijd was het Vijfhuizen die de beslissende tweede treffer van Nieuwkoop op zijn schoen had liggen. Na een fraaie aanval kon de aanvaller de bal vanaf vijf meter het zo goed als lege doel inschieten. Desondanks schoot hij de bal tegen de verdediger aan die op de doellijn stond.

Blauw-Zwart bleef ondertussen zoeken naar die ene kans die genoeg was om gelijk te maken. En die kwam er. Uit een klutssituatie viel de bal uiteindelijk binnen achter Boekestein. 1-1. Nieuwkoop moest in de absolute slotfase dus ineens op jacht naar een winnende treffer. Uit een hoekschop zag Vijfhuizen hoe zijn kopbal vlak voor de lijn werd weggewerkt. De rebound van Sem Meertens werd ook van de doellijn getikt. Zo bleef het uiteindelijk 1-1. Nieuwkoop verliest daardoor de koppositie aan Aarlanderveen, de tegenstander van volgende week.

Opstelling SV Nieuwkoop: Thomas Boekestein; Noë Esselink, Mike Boelee, Sem Meertens; Thijs van der Zon, Boy Vork, Hamza El Marajie (75. Joris Verweij), Sam van der Hoorn, Dave Verhage; Sam Vijfhuizen, Robin Voorend.