Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

Het doel voor deze week werd na het duel tegen Olympia (6-4) hardop uitgesproken in de kleedkamer: revanche nemen tegen Floreant. Dat was wat er voor de JO15-1 dan ook op het spel stond deze zaterdag. Eerder dit seizoen verloren we daar namelijk onnodig met 2-1. Na een goede trainingsweek waren de messen geslepen en hoopten we de zege tegen Olympia een goed vervolg te geven.

De openingsfase in Boskoop was in evenwicht. Melle moest al snel redding brengen op een poging van de thuisploeg en Daan was met een schot over het doel gevaarlijk namens Nieuwkoop. De derde partij deze wedstrijd was de scheidsrechter, die zich ook graag wilde laten zien. Een makkelijk gegeven vrije trap net buiten ons strafschopgebied leverde de 1-0 op voor Floreant. Vanaf de Floreant-bank kwamen voorafgaand aan het nemen van die vrije trap zelfs excuses richting de Nieuwkoop-bank, voor het feit dat de scheidsrechter die vrije trap gaf.

Hoe dan ook: zelf je spel blijven spelen. Al snel kregen we een nieuwe tik te verwerken. Lucas verstapte zich lelijk en moest eruit. Milan kwam als vervanger het veld in en na een diepe bal van Joost zorgde hij direct voor de 1-1. Lang konden we daar niet van genieten, want voor we het wisten maakte Floreant alweer de 2-1. We hadden het lastig met Floreant en waren soms net te lief in de duels en te slordig aan de bal. Via Floor kregen we vlak voor rust wel nog een goede kans op de gelijkmaker, maar helaas raakte ze de lat.

In de rust werd de boel nog eens opgezweept en dat had een snel effect. Er werd gewezen op de ruimte die ESTO liet vallen achter de verdediging en het feit dat we ook de zijkanten beter moesten benutten. Dat laatste bracht Mees direct in de praktijk en uit zijn voorzet kon Daan de 2-2 maken. Helaas was het aan de andere kant ook snel weer raak. Een dekkingsfout achterin zorgde ervoor dat de rechtsbuiten van Floreant oog in oog met Melle kon komen te staan. De aanvaller faalde niet en schoot de 3-2 binnen.

Opnieuw herpakken. Er was duidelijk meer strijd dan in de eerste helft en we wisten ook gebruik te maken van de ruimte achter de verdediging van Floreant. Uit een dieptebal kon Senna de 3-3 binnen prikken. De twintig minuten daarna... daar kunnen we vrij kort over zijn. De scheidsrechter liet zich wederom veelal gelden met onnodig fluiten voor dingen die er niet waren en dat zorgde bij allebei de ploegen voor veel frustratie. Het voetbal was eruit, maar toch wisten we ons richting de slotfase weer wat te herpakken. In de 64ste minuut kwam Daan rechts van het strafschopgebied voor de keeper te staan, omspeelde hem vakkundig en schoof de 3-4 binnen.

Nadat Floreant nog vijf minuten blessuretijd cadeau kreeg om te zoeken naar de 4-4, waar ze nog twee keer dichtbij waren ook, klonk het verlossende eindsignaal en konden de drie punten in de tas worden gestopt. De blijdschap en opluchting was duidelijk zichtbaar in de kleedkamer. Strijden en winnen, dat is het lekkerste. Samen met ESTO gaan we nu aan kop in de competitie. Volgende week wacht voor ons het thuisduel tegen Jodan Boys. Sterkte voor Lucas en we hopen dat zijn blessure meevalt!