Zwaluwen Jeugd Beker O13 1/8 finale Groep 3 1/8 finale

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na een mooie reeks in de 3e fase van de competitie en een klinkende 4-1 overwinning in de 1/16 finale van het bekertoernooi was het tijd voor de 1/8 finale van dit toernooi. Tegenstander was Ter Leede JO13-2, waar we woensdagavond tegen speelden.

Voorafgaande dit duel was het nog spannend of keeper Stijn tijdig hersteld zou zijn van een afgelopen zaterdag opgelopen blessure aan zijn duim, maar gelukkig was Stijn hersteld en topfit. Voorafgaand aan de wedstijd werd in de kleedkamer besproken dat als echte  “cupfighters” iedereen een inzet moet hebben van 110% en dat was na de aftrap direct te merken.

SV Nieuwkoop ging er vanaf het eerste fluitsignaal vol op, maar ook tegenstander Ter Leede ging met deze zelfde instelling van start, waardoor er de eerste 10 minuten een evenwicht tussen beide teams was. Na 10 minuten begon onze verdediging bestaande uit Ruben, Seb, Rick en Finn meer en meer grip te krijgen op het aanvalstrio van Ter Leede. Tegelijkertijd begon ons middenveld bestaande uit Rijk, Dani, Ravi en Bram steeds meer controle op het middenveld te krijgen wat resulteerde in een gestaag groeiende aanvoer naar onze aanval, bestaande uit Jayden, Yasser en Max. Hierdoor groeide de druk op Ter Leedes doel.

Na twee schoten rakelings langs, 2x de paal en 1x de lat was het in de 20e minuut raak. Jayden kwam links van het doel vrij en rondde beheerst af, 1-0. De laatste 10 minuten van de 1e helft probeerde Ter Leede zich nog te herpakken, maar het was duidelijk dat SV Nieuwkoop de druk niet liet verslappen.

Na de rust gingen beide teams direct weer op volle kracht van start, maar duidelijk was dat SV Nieuwkoop, mede gesteund door de in grote getale aanwezig publiek, de bovenliggende partij was. De aanhoudende druk had resultaat, in de 35e minuut kwam Rijk binnen de 16 in schietpositie en rondde fraai af, 2-0. Na de 2-0 leek Ter Leede het geloof in een goede afloop te hebben verloren, verslapten enigszins, en 7 minuten later was het weer raak. Een fraaie treffer van Dani, 3-0. De 10 minuten na deze goal ging het tempo enigszins uit de wedstrijd door enkele wissels en blessurebehandelingen van Ter Leede, maar de laatste tien minuten zette SV Nieuwkoop nogmaals vol aan, waardoor Yasser in de 54e minuut tekende voor de eindstand van 4-0.

Al met al een heerlijke voetbalavond, mede mogelijk gemaakt door de medewerking van de teams welke normaal gesproken hun trainingen hadden op dit tijdstip op veld 1, hiervoor onze dank. De boys kijken ondertussen reikhalzend uit naar de loting van de ¼ finales. Wordt vervolgd….