Twee wedstrijden in vier dagen voor O23-2

2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Woensdag 26 april stond er een inhaal wedstrijd op het programma tegen Olympia 23-3. Met 12 fitte spelers vertrokken we naar Gouda. Daar aangekomen kwamen we erachter dat we de wedstrijd shirts waren vergeten. In fraaie witte Olympia shirts van de businessclub stapten de Nieuwkopers op het veld.

De eerste kans was voor Olympia, maar het eerste doelpunt was voor de Nieuwkopers. Na een diepte bal werd de spits weggestuurd en hij rondde de beheerst af. Even later werd het zelfs 0-2 en dat was wel lekker. Na 30 minuten moest er een Nieuwkoper geblesseerd naar de kant dus de wissels waren gelijk op. Op slag van rust maakte Olympia 1-2 nadat ze eerder een dubieuze penalty hadden gemist. Na rust maakte Nieuwkoop na een mooie aanval 1-3 en kreeg het kansen op meer. De Nieuwkopers begonnen er een beetje doorheen te zitten en Olympia maakte de 2-3 uit een vrije trap. Gelukkig voor de Nieuwkopers was dit ook de eindstand Na 90 minuten en stapte ze met een voldaan gevoel van het veld.

Zaterdag 29 april speelden we opnieuw tegen Olympia maar nu thuis. Binnen het kwartier stond het 2-0 na twee fraaie aanvallen. Olympia wist daarna snel 2-1 te maken. Daarna gaven de oranjehemden even gas en werd er een ruststand bereikt van 5-1. Na rust was Nieuwkoop slordig, maar kreeg het toch nog de nodige kansen. Gescoord werd er nog twee keer, waarvan een uit een buitenspel positie. Deze werd dus afgekeurd. Zodoende stond er een keurige 6-1 op het bord als eindstand en dit was dik verdiend.

De doelpunten makers van woensdag: Jimmy 2x en Thijs R.
Zaterdag: Jaap 2x, Elyon, Menno, Kaj en Thijs B.