Nieuwkoop legt UVS in cruciaal duel binnen half uur over de knie

Nieuwkoop 1

UVS 1

2e klasse C

11 mei 2024 14:30

R.C.A. Wieman

Sportpark De Dulen
Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Drie hele belangrijke punten voor SV Nieuwkoop in de jacht op handhaving. Het begon de zaterdagmiddag als nummer 10, wat nacompetitie betekent, maar na een zege op UVS klimt het iets op de ranglijst. De laatste twee duels gaan echter cruciaal worden.

Voorafgaand aan het duel staken de mannen van Nieuwkoop 1 Aart Aarts een hart onder de riem. De clubheld - die al tientallen jaren bij SV Nieuwkoop rondloopt - is ongeneselijk ziek. Met shirts met de tekst 'Stay Strong Aart' werd hem een mooi hart onder de riem gestoken.

Eenmaal in het oranje gekleurd begon Nieuwkoop goed aan het duel. Het was vanaf de aftrap de gevaarlijkste ploeg, wat al snel in een voorsprong resulteerde. De keeper van UVS moest grabbelen na een inzet van Sam van der Hoorn, waarna het Boy Vork was die de bal uiteindelijk binnen kon frommelen. 1-0.

Nieuwkoop bleef de betere, ondanks ook een paar speldenprikjes van UVS. Na 25 minuten voetballen kon de score worden verdubbeld. Thijs van der Zon kreeg de bal goed mee en schoot de 2-0 binnen. UVS kwam echter wel met een razendsnel antwoord. Ondanks een eerste redding van Thomas Boekestein, kon de 2-1 worden ingeschoten. Nieuwkoop had geen moeite om het verschil snel weer op twee goals te zetten. Nog voordat de klok het half uur aantikte, kopte Noë Esselink de bal uit een hoekschop binnen. 3-1. Ondanks die ene tegengoal, had Nieuwkoop in de eerste helft volledig controle over het duel.

De tweede helft toonde een iets ander beeld. UVS probeerde Nieuwkoop op te sluiten op eigen helft, wat ook lukte. Het lukte de ploeg uit Leiden echter niet om tot kansen te komen. De oranjehemden zelf loerden op de omschakeling. Het gevaarlijkst werd UVS tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Een hoekschop moest door Nieuwkoop van de lijn worden gehaald. De bezoekers moesten het duel uiteindelijk ook nog eindigen met tien man. In blessuretijd kreeg één van de spelers een rode kaart.

Een belangrijke overwinning dus voor Nieuwkoop, dat UVS nu de gevarenzone induwt. Nieuwkoop zelf klimt naar plek 8, maar heeft slechts één punt voorsprong op de gevaarlijke tiende plek. De komende twee weken wachten duels tegen DONK (uit) en Foreholte (thuis). Daarin zal de ploeg van Boris van Es zich moeten gaan verzekeren van handhaving in de 2e klasse. VUC heeft zich inmiddels verzekert van het kampioenschap, waarvoor de terechte felicitaties.

Opstelling SV Nieuwkoop: Thomas Boekestein; Noë Esselink, Mike Boelee, Rick Pouw, Dave Verhage; Thijs van der Zon (56. Sami Chourak), Stan Boekel, Sam van der Hoorn, Chiel Groenewoud (72. Auke Westerduin / 90. Melvin van den Hooren); Boy Vork, Richard Voorend (72. Robin Voorend).

Uitslagen zaterdag 11 mei:
SV Nieuwkoop - UVS 3-1
EMM '21 - Alphia 1-1