Nieuwkoop JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse 7

14 december 2013 11:30

Afgelopen zaterdag moest de F1 afreizen naar Oudewater, u weet wel van die Heksenwaag. Onze jongens moesten op de weegschaal, om te kijken of ze niet te licht waren. Zelfs in het gemoedelijke Oudewater blijk je nog een parkeerprobleem te hebben, in het bijzonder bij de twee voetbalverengingen daar.

De trainers Walter en Marco hadden bepaald dat vandaag de keeper de aanvoerder mocht zijn. Nou dat is al heel gevaarlijk, want deze keeper wil zich graag in heel veel zaken mengen.

Na de warming up werden de toeschouwers getrakteerd op een aantrekkelijke eerste helft waarbij Sven al na 5 minuten reddend moest optreden. Het spel ging over en weer, waarbij Pieter en Yazz hun mannetje weer prima stonden.

In de 10de minuten wist Mischa de bal keurig netjes achter de keeper te krijgen waardoor we 0-1 voor kwamen. Vlak daarna had Yoran ook nog een kans, maar die ging helaas naast.

Spelers gingen langzaam aan wat verder uit elkaar staan, zodat het een op en neer was van de bal. Gelukkig hadden wij Noë achterin staan, die als geen ander bijna alle gaten weet dicht te lopen. En Jesse die ook telkens op de goede plek in de weg stond. Zo gingen we de rust in. Waarbij er een tevreden blik op de gezichten van alle afgereisde mensen stond. We waren sterker en we stonden 1-0 voor, wat kon ons nog gebeuren?

In de rust was het opvallend stil in de kleedkamer, ook de trainers waren kennelijk tevreden met het spel.

Na de rust, was er hetzelfde beeld. In het begin kon de tegenstander goed partij geven, en was er voornamelijk wat druk op het doel van SV Nieuwkoop.

Bij een goede uitval wist UNIO de bal op zeer fraaie wijze achter Sven te planten waardoor het 1-1 werd. Gelukkig toonde de jongens van de F1 dat ze echte kerels waren en zo scoorde Daan op fraaie wijze door de keeper te passeren via de binnenkant van de paal en maakt Mischa met een droge schuiver in de hoek het uiteindelijk al weer 1-3.

Tenslotte wist Daan nog op een mooie manier de keeper te omspelen en zo werd het 1-4.

Zowaar een mooie prestatie die ons team weer van de hatelijke laatste plaats afhaalt.