Oefenwedstrijd E3 tegen F1: 8 doelpunten - SV Nieuwkoop

Oefenwedstrijd E3 tegen F1: 8 doelpunten

Datum

5 april 2014 9:00

Scheidsrechter

P. Vijfhuizen

Accommodatie

Onbekend

Het was vandaag erop of er onder voor de E3 en zijn begeleiding. De wedstrijd tegen de F1 stond op de planning en bij een nederlaag zou dit ver gaande gevolgen hebben voor de technische staf.

De witte zakdoekjes zaten al bij menig supporter veilig verstopt om op het juiste moment te kunnen tonen. De dagen voorafgaand aan de wedstrijd werden veelvuldig gebruikt om een psychologische oorlogvoering te starten. Spelers werden gecharterd uit hogere teams, er werd flink gewed op de wedstrijd. Kratten bier en patat, vele supporters werden opgetrommeld en als klap op de vuurpijl werd er een sterspeler uit Amsterdam ingevlogen. Alles voor de winst en slapeloze nachten bezorgend aan de trainer/coach van de E3.

Maar de spelers maalden er niet om. De F1 zou in de opstelling 1-2-3-1 gaan spelen en wij speelden in onze vertrouwde 1-3-3 opstelling. Wij zouden veel gaan letten op het overspelen en ons niet omver laten zetten door de tegenstander.
Omdat ze met twee verdedigers achterin zouden gaan spelen zou er veel ruimte ontstaan aan de zijkant.

En zo gebeurde het ook. Vooral Norten wist hier in de 1e helft wel raad mee. Na een paar mooi opgezette aanvallen, was het Norten dan ook die de bal in het net werkte.

De F1-ers lieten zich wat meer inzakken en hoopten met een snelle counter op een tegenaanval van Yoran of Nick. Maar gelukkig kwamen ze niet langs onze verdedigers. De tegenaanvallen werden prima onderschept door Maik, Quinten, Sem en Boyd. Die brachten de bal snel weer naar de flanken. En als ze er dan toch doorkwamen dan stond daar onze geleende keeper uit de E4, Simon. Onze keeper Jaap is nog steeds bij de D3, om onze verenigingsgenoten te helpen.

Het duurde even in de 1e helft, maar toen Bram naar voren mocht, maakte hij snel het tweede en derde doelpunt. Gevolgd door Sem die het vierde doelpunt maakte, ook op het moment dat hij naar voren mocht.

In de rust konden we duidelijk meegenieten van de donderspeech van onze tegenstander. Volledig 'opgepompt' begonnen zij dan ook aan de 2e helft en niet onverdienstelijk. Het stond al snel 4-1 en je zag dat er alweer driftig gezocht werd naar de zakdoekjes.

We hadden het zwaar in de 2e helft. Ze zaten er korter op en wij dachten er te gemakkelijk over. Maar omdat we gewoon de zijkanten bleven benutten en geduldig wachtten op wat kleine onfortuinlijk foutjes van onze tegenstander, waren het Lars, Bram en Indy die de laatste genadeklappen uitdeelden.

Toch een groot compliment aan onze tegenstander. Sven, Pieter, Jesse, Mischa, Yazz, Noë, Yoran, Daan en Nick, jullie hebben het prima gedaan en uitstekend weerstand geboden aan de wat oudere tegenstander. Vooral Sven stond als een tijger te keepen, toch knap voor een ventje uit 2007. Noë die een ware stofzuiger was en het blijft een genot om naar Nick te kijken.

Na afloop gingen de drie gewonnen kratten bier in de achterbak bij Pieter, Maurice en Egon. En de mannen genoten van de E3 van de geschonken frietjes.

Volgende week mogen we aantreden tegen Woubrugge. Dat zal weer een zware pot worden. Maar wie weet!

Maurice en Egon
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!