E3 wint met slim samenspel

13 september 2014 10:15

team zelf

Onbekend

De tweede bekerwedstrijd voor Nieuwkoop E3 ging tegen Schoonhoven. Na het moeizame warmdraaien van vorige week (verliesje tegen Woerden), was het net als bij Manchester United tijd voor een ‘nieuw begin’.

Zelfs de beste coaches overkomt het met een paar nederlagen te moeten beginnen, maar die van ons hadden daar na een wedstrijd al geen zin meer in. De spelers uiteraard ook niet en met Sem uit de E2 in de gelederen, als vervanger voor Jesse, bleek al snel dat er tussen de hogere E-elftallen lekker gewisseld kan worden. Yoran en Mischa hadden zich al goed warm gespeeld bij de E2 en Pieter was nog trots op zijn eervolle invalbeurt bij de E1 vorige week.

Schoonhoven had er echter ook wel zin in en terwijl de ouders een beetje kwamen aangedruppeld gingen de bezoekers, gemiddeld een kop groter dan onze jongens, er al goed tegenaan.
Dankzij goed verdedigen van Boyd en een paar gevaarlijke aanvallen van Sem probeerden we tegenspel te geven. En zowaar konden we de score openen met een mooi schot van Sem over de doelman heen.

Schoonhoven zette druk en via een fraaie slalom werd de 1-1 gemaakt, vrij snel gevolgd door de 1-2 na een scrimmage voor ons doel. Tijn hield zich kranig in ons doel maar hier was geen houden aan.

Beide partijen roken nu hun kansen en hoewel het Yoran was die ons op 2-2 zette, kwam Schoonhoven pal voor rust toch weer op voorsprong: 2-3.

Onnodige achterstand bij rust leidt altijd tot een goed gesprek met je coach en voordat de koffie kon worden opgedronken stond iedereen al weer op het veld: er was duidelijk iets recht te zetten.

Dat bleek, Schoonhoven kwam er niet meer aan te pas en via doelpunten van Dylan, Yoran, Daan en nog twee keer Yoran werd het maar liefst 7-3.

Mooi was het schot van schuin voor, in het dak van het doel! ‘Tijn de Tijger’ bewees zich als betrouwbare sluitpost en tijgerde naar iedere bal die voorbij kwam rollen.

De 7-3 was een mooie uitslag, verdiend op basis van vooral een goede tweede helft. Die vorm werd nog even vastgehouden bij de strafschoppen, waar er ook een paar lekker ingingen. Zo doorgaan jongens en dat die tegenstanders groter kunnen zijn dat weten we nu wel. Aan jullie slim samenspel kunnen ze toch echt niet tippen!