Haz. Boys F1

F-pupillen, F2, Groep 4 05

4 oktober 2014 9:00

Verhage, D.

Zaterdag 4 oktober stond de ‘topper’ uit de bekertoernooi op het programma. De ongeslagen nr. 1 Hazerswoude Boys F1 tegen de nr. 2 Nieuwkoop F2.

Zou het mogelijk zijn om de koppositie over te nemen? Hiervoor zou een overwinning met minimaal drie doelpunten verschil nodig zijn. Maar tegen een nog ongeslagen F1 team?

Na de laatste tactische aanwijzingen in de kleedkamer begonnen we direct sterk aan de wedstijd. Er werd, zoals afgesproken, aanvallend voetbal over de flanken gespeeld. Door een prima samenwerking en uitstekend overspel kon na ongeveer vijf minuten de score door Jesse Burgers worden geopend: 1-0!

Dit bleek te zorgen voor vertrouwen, want niet veel later vielen ook 2-0 en 3-0. Zou het dan toch gaan gebeuren? Boem! Een afstandsschot van verdediger Lars Kuyf om de score voor rust nog even op te hogen naar 4-0!

In de rust klonk het 'kampioenen, kampioenen' en moesten de bravourige mannen worden getemperd om te voorkomen dat ze te overmoedig zouden gaan spelen.

In de  tweedehelft brak Hazerswoude eenmaal door onze verdediging heen, maar gelukkig stond keeper Diego Zwaan zijn mannetje om een tegendoelpunt te voorkomen.

Een tweede aanval door Hazerswoude kon door onze verdediging worden omgekeerd in een counter-aanval over de linkerflank, waarna de 5-0 werd binnengeschoten. Tot slot liet Daan Timmer nog even zien dat de wedstrijd pas over is wanneer de scheidsrechter heeft afgefloten: 6-0.

Jongens, jullie hebben vandaag laten zien dat door samenwerking, goed positiespel, vechtlust en aanvallend voetbal we de overwinning hebben opgeëist. Daarmee hebben we op dit moment terecht de koppositie in het bekertoernooi veroverd. Jullie hebben als een team gevoetbald, plezier gemaakt en de omstanders laten genieten. Ga zo door!