1 - 8

Nieuwkoop JO9-1

F-pupillen, F1, Groep 2 03

11 oktober 2014 8:30

De F1 begint in alle vroegte tegen RCL uit Leiderdorp. We beginnen een beetje onwennig aan de wedstrijd. Kom dit door het vroege aantreden? Of is het gisteren een beetje laat geworden tijdens Nederland-Kazachstan? We zullen zien.
We lijken iets beter te worden na een paar minuten. Mooie kans word door de keepster van RCL gestopt. Die keepster blijkt een toppertje te zijn met alle reddingen die nog volgen. We zetten verder druk naar voren en scoren bijna de eerste goal na een mooie actie.

Maar je raad het al... Keeper staat goed en onderschept de bal. Ze trapt ver uit en slaat zo een paar linies over. RCL aanvallers zetten door en openen de score 0-1. "Maakt niet uit jongens, Nederland stond gisteren ook met een goal achter,'' roept een van de spelers. Nu wij weer.
Na de aftrap volgt goed samenspel en kan Abdul na een mooie steekpass van Senne de 1-1 erin schieten. RCL valt ook aan, maar stuit telkens op Melvin, Luca en Jaimy. Ze werken lekker samen met keeper Sven en zo gaat de bal weer naar voren. Tristan maakt een mooie actie en schiet hard op de lat. Even later gaat Senne over de linkerflank en geeft voor. Jaimy is mee naar voren en scoort de 2-1. Rust.
In de tweede helft gaat het, net als bij Nederland,  een stuk beter. Senne scoort na een snelle passeer actie de 3-1. De keepster stopt nog een paar andere schoten. Het is druk in het strafschopgebied van RCL. Tristant gaat zigzaggend langs de verdediging en scoort de 4-1.

De F1 werkt goed samen en na een voorzet van Senne schiet Youssef de bal in het dak van het doel 5-1. De volgende goal was wat verwarring over. Was het Tristan, of toch Jaimy? Na analyse van de beelden bleek het om Tristan te gaan die de 6-1 intikte.

RCL blijft voetballen en wij doen dat ook. Via de rechterkant gaat Luca naar voren en geeft een strakke pass. Abdul komt voor de keepster en schiet de bal hard in 7-1. Uit een corner scoort Melvin bijna, maar de keeper kan er net bij. De bal wordt snel rond getikt en Youssef schiet na een rebound de 8-1 in.
Dat hebben jullie goed gedaan F1. Samen aanvallen en samen verdedigen. Het was echt een genot om naar te kijken.